IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Новата версия на лимузината харчи само 2,1 л/100 км

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Mercedes използва салона във Франкфурт, за да покаже новия си хибрид S 560e, който може да се зарежда от електропреносната мрежа и заменя досегашния S 500. Автомобилът е по-икономичен не само от предшественика си, но от Toyota Prius, сочат данните на производителя.

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Разходът на гориво при хибридния седан е едва 2,1 л/100 км. Това е с 0,7 л/100 км по-малко от предлагания досега S 500e. За сравнение, дизеловата модификация 400 d, която е оборудвана с 3,0-литров V6 с мощност 340 к.с. харчи 3,6 л/100 км. А хибридната Toyota Pruis - поне според официалните данни на японската компания, има разход от 3,3 л/100 км.

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Задвижващия агрегат на Меrсеdеѕ-Веnz Ѕ 560e е включва бeнзинoв двигaтeл V6 c мoщнocт 367 ĸ.с. и 500 Hм въpтящ мoмeнт. Toй се комбинира с електромотор, доставящ още 121 к.с. и 440 Нм. Скоростната кутия е 9-степенен автомат.

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5 секунди, а максималната сккорост е ограничена на 250 км/ч. Батерията за седана е разработка на дъщерната компания   Deutsche Accumotive, като има капацитет от 13,5 кВт/ч. Благодарение на нейните компактни размери обемът на багажника е увеличен от 395 на 410 литра.

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

В списъка със стандартно оборудване на новата хибридна S-Class влизат климатична система с функция за предварителна настройка на температурата, загряване и вентилация на седалките, подгряване на волана и подлакътниците на централната консола и на вратите.

Хибридният Mercedes-Benz S-Class се оказа по-икономичен от Prius

Седанът е оборудван и със система ECO Assist, която анализира данните, постъпващи от навигацията. Тя разпознава пътните знаци, като разполага и с радар. Всичко това позволява на водача по-икономичен стил на шофиране.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То на книга немските произвеждат гориво, а не харчат. В реалността обаче този разход на С-ката е към 8-10 поне, ако не я "газиш".
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Стен ( преди 6 години )
    Че разхода е много нереален,е ясно.При заредена батерия първите 50 км.може и да толкова.Вчера карах около 2,3 км.зад една Тесла,модел S,с турска регистрация.Точно преди тунела,в посока София,човека караше с около 80.Доста странно ми стана,за къде беше тръгнал и колко пъти и къде ще спира да зарежда?
  • #8
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А бе, льольо, имам дизел в класа на Пасат и със 120 км/ч до Бургас също харчи 5/100. Но е 100 пъти повече кола от недъгъвия Приус. Айде у лево!
  • #7
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Без коментар! ( преди 6 години )
    Вземаме един Приус и това плъгинче, пълним резервоарите и правим София-Бургас-София със 120 км/ч. После мерим. Приус 5 и нещо, Мерцедеса над 10
  • #6
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Не знам статията вие ли сте си я писали или сте я превеждали, но сравнявате разхода на гориво на хибрид (Prius) със plug-in хибрид (S560e), което е неадекватно. Plug-in хибридът на Prius, който не се предлага в БГ има официален разход на гориво 1.0л за 100км.За S400d пък сте дали грешни данни. Разходът е 4.5-6.5л, а не 3.6л както сте написали.
  • #5
    13 rate up comment 13 rate down comment
    ; ( преди 6 години )
    Абе гледам всички успяхте да я покарате вече новата ес класа.
  • #4
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако Ес класата гори 2.1, то да сложат тази хибридна система на А класата и тя сигурно ще връща гориво.Тези, за да обявяват подобни разходи, трябва да са спали на течение!
  • #3
    21 rate up comment 8 rate down comment
    до: 112 ( преди 6 години )
    Защо така мислиш?Това не е разход на гориво, а на други течности!Откакто Приус е на пазара всички с него се мерят и всеки производител вади модели, които уж са по-икономични, на на тестовете всяка година обявяват Приус за най-икономичната кола с ДВГ.Магарцедесите обаче толкова вече наглеят, че чак S клас го изкарват по-икономичен. Пълни смешници са.В класацията кой най-много лъже в разхода на гориво на първо място беше БМВ, следвани от МБ, Ауди и т.н.Вурстовете са доказани мошеници!ФАКТ!
  • #2
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя разход 2,1/100 на антифриз и масло ли е или само на масло?Приусите нямат разход на тези течности, че да се сравняват тях! Интересно ми е дали в САЩ ще обявят подобен смешен разход на който и децата в детската градина няма да повярват. Откакто ги осъдиха там спряха да пущат подобни лъжи за разхот на гориво, който дори и в лабораторни условия никой не може да постгне. Платиха милиони и вече не лъжат така нагло. Пишат разхода от еди колко си.Кга и в Европа ще ги осъдят за тези лъжи?
  • #1
    30 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Нищо общо с реалния разход.