IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche обсъжда окончателна раздяла с дизела

Намерението бе обявено от шефа на германската компания

Porsche обсъжда окончателна раздяла с дизела

Скандалът, който се разрази заради манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, сериозно удари и по имиджа на производителя на спортни коли Porsche. Затова и в компанията обмислят да се откажат напълно от използването на мотори с такова гориво, съобщава Autocar.

Porsche обсъжда окончателна раздяла с дизела

Неслучайно показаното само преди дни ново поколение на всъдехода Porsche Cayenne бе оставено без дизелови двигатели. От компанията тогава обявиха, че такива мотори вероятно ще има след време, като какви ще бъдат те, все още не е уточнено.

Пред британското издание шефът на Porsche – Оливер Блум, е потвърдил, че в момента ръководството на компанията сериозно обмисля възможността за пълно отказване от дизеловите мотори. От думите му става ясно, че и сега дизеловите модификации не са особено важни за марката, тъй като на тях се падат едва 15% от световните продажби.

На свой ред шефът на отдела за изследвания и разработки в Porsche – Михаел Щейнер, потвърди, че в момента компанията активно проучва перспективите за своите дизелови автомобили. Според него, всички ще зависи от това дали интересът към тях ще се възстанови.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche cayenne
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 6 години )
    С бензин, с дизел, с ток с каквото и да се движи едно Порше винаги ще е велико. За това са направили игра за тях а не за някакви сополанковци, които още волана не са измислили.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Къш ( преди 6 години )
    Аабе махайте се с тея Туарези бее! На всичкото отгоре пък и дизел..Porsche комби дизел... Дали от Electronic Arts щяха да си плюят на сурата и да направят Need for speed 5 Porsche ако знаеха в какво ще се превърне тая марка?Да им се чупят ботушите на макферсоните и да падат на пътя...Трагедия!https://fakti.bg/avto/220705-slaboto-masto-na-porsche
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това от кораба майка ли го казаха на Троше или те са си го измислили.Троше няма как да се откаже от нещо, защото нямат думата. Те не са самостоятелна компания. Те са собственост на ВАГ-ините и правят това, което им кажат. А отказването от дизелите дори и да се случи ще е закъсняло. Изобщо не трябваше да има дизел в кола с марката Порше.Откакто пуснаха такива за мен са Троше. Уважавах ги, харесвах ги, но вече са в канала и се отичат бавно, бавно...Кофти съдба, но има Видовден!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След още 2 или 3 поколения обаче.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    15% в световен мащаб, което включва 911 и Boxter, но при Кайен в Европа вероятно става дума за 70%.