IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche обещава масова версия на 911 R

Все още не се знае кога ще се появи моделът

Porsche обещава масова версия на 911 R

Помните ли Porsche 911 R? Всъщност, едва ли сте го забравили. Просто няма начин. 911 R зарадва най-верните фенове на марката на салона в Женева миналата година, най-вече защото излезе на пазара с атмосферен двигател и механична трансмисия.

Porsche обещава масова версия на 911 R

Лошата новина беше, че производствената серия на тази версия беше едва 991 бройки, което доведе до истинска ценова война между колекционерите на редки модели на Porsche. При стартова цена от 184 900 долара в Щатите, съвсем скоро на вторичния пазар се появи кола, оценена за 1,25 милиона долара, а един от първите купувачи на 911 R в Норвегия обяви своя автомобил за 770 000 долара.

Цялата тази истерия не е останала незабелязана от шефовете на Porsche и компанията подсказа, че скоро на бял свят ще се появи подобна на 911 R версия на най-популярния модел на марката. Но тук няма да става въпрос за специална серия, така че производственият й тираж ще е приятно по-голям.

Porsche обещава масова версия на 911 R

Информацията беше потвърдена от шефа на направление Изследване и развитие в Porsche Михаел Щайнер, който говори на представянето на новия Porsche Cayenne. Все още не е ясно дали новият вариант на 911 ще бъде базиран на актуалния модел или пък на следващата генерация на автомобила, носеща означението 992, която трябва да се появи към края на това десетилетие. Но по-важното е, че 911 R ще има по-достъпен, но почти толкова вълнуващ събрат.

Тагове: porsche porsche 911 r
0 от 500