IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda понесе много жесток удар

Компанията ще плати над 600 млн. долара заради дефектни въздушни възглавници

Honda понесе много жесток удар

Дефектните въддушни възглавници на марката Takata продължават да нанасят тежки удари на големите автомобилни производители. Този път това се случи с Honda Motor, която ще трябва да изплати над 600 млн. щатски долара по съдебни искове в САЩ, съобщава агенция AFP.

Honda понесе много жесток удар

Според юриста Питер Прието, целта е да бъзе постигнато споразумение между ръководството на японския произодител и властите, като то трябва да бъде одобрено и от съда. Това ще позволи по-бързото изтегляне на автомобилите с опасни еърбези и съответно ще предпази живота и здравето на техните собственици.

Досега 6 големи автомобилни компании – японските Honda, Nissan, Toyota, Mazda и Subaru, както и германската BMW, са се съгласили да изплатят парични компенсации на пострадалите от проблемните въздушни възглавници на Takata. Дефектът в тях е заложен още от 2008 г., като до момента има няколко смъртни случаи от наранявания, получени при отварянето им.

Honda понесе много жесток удар

Проблемът се задълбочи тази година, след като се оказа, че и новите еърбези на Takata, които трябва да заменят проблемните устройства, също не са напълно безопасни. Самата фирма производител бе дадена под съд от пострадалите, а американските власти я глобиха с 1 млрд. долара, което най-вероятно ще доведе до нейния фалит.

Снимки: Honda, Takata

Тагове: honda takata
0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те добре, че ги сменят безплатно. Защото една друга марка иска и пари :) Но пък разчита на солидна фен база!
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Дошка ( преди 6 години )
    ..я Дошко, защитника на японските лигени изпълзя бе.Появява се само в теми дето някой си позволява да цапа по любимото си лигено производство.Абе Дошко колко ти плаща Хонда така да браниш тази фирма.Ако не ти плаща то ти било меко казано глупаво толкоз да се пънеш.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    айде , следващите в групата "Рено"
  • #8
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Хе хе ВАГ пак се превъбудиха! Както каза колегата повече от половината немски кошници са с Таката.Да, ама освен това ги тресе дизелгейт а особено алуди е абонирано за сервиза за каквото си поискаш.Така че кой е капо?
  • #7
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    R.I.P- Сбогом
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    .... ( преди 6 години )
    Хондата на село добре ,че няма възглавници ,че ако ми я бяха взели нямаше как да си косим тревата :Д
  • #5
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Ще карам старо БМВ ( преди 6 години )
    K*oчина да е, но германска искам да е!Събрах 3000 лв, скоро ще си купя 20 годишно БМВ.И ще наказвам всички по улиците!
  • #4
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Honda Accord ( преди 6 години )
    Смениха ми еърбага безплатно в сервиз на Хонда. За 20 минути работа е.Германофилските *** надигнаха пак глас. Вижте вурстовите коли сглбени от бай Мехмед, на кое място сте според TUV по брой аварии и проблеми....трагични!Закривай!
  • #3
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Половината немски кошници са с тези въздушни възглавници, така че не се радвайте толкова.Да не ви се пада от дефектните, че няма да има значение дали сте фенове на немско-китайското или на японското.
  • #2
    14 rate up comment 8 rate down comment
    жалко, ( преди 6 години )
    Че на Дошо старият Сивик с двигател на още по-стара Астра е с отдавна избушени аербегове! Иначе имаше някакъв шанс да му намести бръмбарите в кратуната.