IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M5 се оказа доста по-скъпо от предшественика си

Спортният седан на баварците ще се предлага на цените на големия си конкурент

Новото BMW M5 се оказа доста по-скъпо от предшественика си

Британският офис на BMW официално обяви цените на новото поколение на „напомпания” седан M5 – версия F90. На пазара на Острова моделът стартира на цена от 87 160 паунда (94 486 евро), която е почти идентична с тази на основния му конкурент Mercedes-AMG E63 S, но е доста по-висока от тази на предишната генерация ва M5.

Новото BMW M5 се оказа доста по-скъпо от предшественика си

За сравнение, споменатият Mercedes във Великобритания струва минимум 78 935 паунда (86 545 евро), но във версия E63. За модификацията E63 S  с 612 к.с. ще трябва да се платят поне 88 295 паунда (95 716 евро). В същото време предишното BMW M5 (версия F10) се предлагаше за 73 895 паунда (80 106 евро), но трябва да се отбележи, че новото поколение на бавареца е получило редица допълнителни функции.

Както е известно, спортният седан е оборудван с 4,4-литров V8 двигател, развиващ мощност от 600 к.с. и 750 Нм. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Новото BMW M5 се оказа доста по-скъпо от предшественика си

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. На клиентите се предлага и опционален пакет M Driver, който позволява развиване на 305 км/ч.

Снимки: BMW





 

Тагове: bmw m5 mercedes-amg e63
0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече всички М модели имат фалшив звук който се чува през говорителите в купето.Купетата са толкова изолирани и обезшумени отвсякъде че без фалшивия звук двигателя изобщо не се чува при затворени прозорци.А и отвън са доста заглушени заради новите регулации.
  • #12
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Т.е. ... ( преди 6 години )
    на цената на Мерц Е63AMGs, но с типичната за БМВ икономия на материали и качество, или за още по-голяма свръх печалба!
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    F11 ( преди 6 години )
    В Англия колите са с 20 до 30% по евтини от Европа.Държавнв политика , както в САЩ.
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много хубава кола. Има само две неща които не ми харесват:1. Фалшивия звук на двигателя които се чува в купето. Все едно играеш компютърна игра.2. Факта че от БМВ лъжат за разхода на гориво.На тая кола и дават средно 9,9л. на 100км.Това просто е пълна лъжа. Няма как 4,4 литров битурбо двигател със 600 коня да харчи толкова. Реалния разход е минимум 14-15л. на 100. При по агресивно каране на аутобана със сигурност скача над 20-25л.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Знаете ли че....? ( преди 6 години )
    Предвижда се работните места да се разширят до 1000 и да започне изпълнение на заявки от Мерцедес, Фолксваген и Нисан.Качеството, което се постига е на най-високо ниво.Същност на мен това ми е известно от доста време и е възможно шиенето на кожените салони и на Мерцедес и другите марки вече да е започнало.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Все пак ще трябва да се плащат глобите за картелния скандал
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    do Знаете ли че...? ( преди 6 години )
    аре дай още факти, че си по-интересен от статията!
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Знаете ли че....? ( преди 6 години )
    Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъстват днес на официалното откриване на фабриката на ALC (Automotive Leather Company) в село Мусачево, община Елин Пелин.В модерното предприятие се шият няколко вида кожени седалки за престижните лимузини от Пета и Седма серия на БМВ.Инвестицията в производството в с. Мусачево възлиза на 4 млн.евро, а разкритите работни места са 500.
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    ди седалков ( преди 6 години )
    В Мусачево се шият салоните
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    седалков ( преди 6 години )
    къде пък шият "САЛОНА" на м5 в бг?Иначе еваларка, яката кола, пък цената... всички знаят, че М5 е като бате Енчо - по-по-най! така, че всеки лев си заслужава