IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обмисля хиперавтомобил

Клиентите на компанията искат още по-мощен модел от R8

Audi обмисля хиперавтомобил

Спортното подразделение на Audi, което наскоро смени името си от Quattro GmbH на Audi Sport GmbH, призна, че компанията обмисля идеята за нов хиперавтомобил, който да бъде позициониран над добре познатия ни Audi R8. Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на Audi Sport Щефан Винкелман, който коментира пред Automotive News Europe, че има интерес към създаването на хиперавтомобил в бъдеще, който е провокиран и от търсене от страна на феновете на марката.

Audi обмисля хиперавтомобил

Винкелман уточнява, че въпреки клиентските запитвания за хиперавтомобил с марката Audi, компанията в момента има по-важни приоритети. Сред по-важните проекти се класират новите SUV разработки на компанията, което обяснява и защо екипът от Инголщад се е фокусирал над върховия модел Q8, който се очаква да излезе на пазара през 2018, а година по-късно към него трябва да се присъедини по-малкия Q4, както и Coupe версия на Q3.

Встрани от това, че ще продължат да развиват гамата си от SUV модели с конвенционално задвижване, от Audi ще положат усилия и в представянето на семейство от електрически джипове, които ще бъдат предшествани от появата на E-Tron Quattro през следващата година, както и E-Tron Sportback, който се очаква през 2019.

Audi обмисля хиперавтомобил

Винкелман, който е бивш шеф на Lamborghini, подчертава също така, че имаме основания да очакваме наплив от SUV модели в RS гамата на Audi, но в интервюто си отказва да назове конкретни имена. Така или иначе очакваме да видим RS Q5 още през тази година, както и RS Q8, който трябва да се появи преди края на десетилетието. Последният автомобил наскоро бе загатнат в лицето на Q8 Sport Concept, а името „RS Q8” бе запазено от юридическия отдел на компанията.

Audi обмисля хиперавтомобил

Като допълнение идват слуховете за RS5 Sportback, които циркулират в публичното пространство от известно време насам. Те бяха подхранени и от серия шпионски снимки, разкриващи тестов прототип с овални изпускателни накрайници и RS емблема. Освен това, тестовият автомобил има раздувки на калниците, които свидетелстват за по-широка следа. Засега остава неясно дали RS5 Sportback ще се появи със сигурност, но няма съмнение, че новото Audi RS4 Avant ще бъде представено през следващия месец на автосалона във Франкфурт.

Audi обмисля хиперавтомобил

Винкелман използва интервюто си пред Automotive News и за да потвърди, че екипът му работи по нови версии на суперавтомобила R8, както и по седан и/или SUV с купе силует, който ще се появи през 2020 или 2021.

Хиперавтомобилът, ако бъде одобрен за производство, трябва да види бял свят едва след това. 

На снимките: Audi Rosemeyer Concept от 2000
 

Тагове: audi rs5 audi r8 audi sport
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Круто!
  • #13
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Ново алуди да си купиш дано! Ако може и да е концептуално.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един от любимите ми прототипи, толкова различен и в същото време с толкова характер. Моля проверете дефиницията на думата екзотичен, после се замислете вие кои сте и накрая съдете. Да, историята на Роземайер също вдъхновява.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Бернд Роземайер ок, ама това кво общо има с пилота? И не е вярно че ТТ било базирано на този концепт. Точно обратното е. Концепта взима елементи от ТТ, което по това време е било 3 години в производство! Колкото и да си кривите душата, грозновата е.
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Преди да пишат глупости, невежитге тук да разберат кой е Бернд Роземайер, защо концептът от снимките е създаден такъв и е кръстен в негова чест.
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    АХАХАХА ( преди 6 години )
    Кои са тия клиенти че то хАуди има ли такива да не са арабските бунаци от Абу Даби.То цената на петрола пада какви хиперавтомобили скоро ще яхат пак камилите!Акбар!
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Концепта е брутално добър! Гедайки го от 2017г. може би ви изглежда странен но през 2000г. тези концепти изглеждаха извънземно. Такава беше тенденцията, имаше подобни концепти на Бентли и Бугати. На мен и сега много ми харесва солиден автомобил, все едно си в метална техно черупка. Ако обърнете внимание ще видите елементи като плхлюпаци, които покриват фаровете, футуризъм но в арт-деко стил.
  • #7
    9 rate up comment 9 rate down comment
    До драскача ( преди 6 години )
    Като "потледна" как го "вдгаш" на правопис, хич не се учудвам, че 2-те WC-та са ти любимата марка.
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато беше представен концепта изглеждаше невероятно - с часове го разглеждах. Сега понеже виждате елементи от ТТ и R8 и заради ретро стила ви изглежда странно, но не защото концепта не е страхотен а защото сте свикнали да виждате тези елементи в други модели.Същия ефект ще го има и ако видите avantisimo и steppenwolf - други два страхотни концепта от които заимстваха Q и A6.
  • #5
    18 rate up comment 6 rate down comment
    До драскачите ( преди 6 години )
    Които най вероятно са хили в Ташкент, когато е представен концепта: това е дало развитието и на ТТ, и на Р8 и на Бугати. И не е лошо да попрочетете малко кой е Роземайер и да потледнете автомобла му, койтоВ края на 30- те годин на миналия век е вдгал над 420 км/ч по ОБЩЕСТВЕНИТЕ пътища! Този прототип е създаден не да се харесва на простите Дошовци, а да припомни миналото и да погледне в бъдещето.