IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi променя имената на моделите си

Вече ще има двуцифрени кодове според мощността - от 30 до 70

Audi променя имената на моделите си

От дебюта на новото A8 нататък всички модели на Audi ще носят по две допълнителни цифри в наименованието си, които да уточняват мощността на конкретната версия, съобщиха от германската компания.

Audi променя имената на моделите си

Най-слабите версии, с мощност до 96 киловата, ще бъдат означени с "30", малко по-мощните - с "45", и така нататък. Съответно върховите модели с над 400 квт ще носят табелка "70". Цифрите ще идват като добавка преди буквения код за типа на двигателя. Съответно пълното име на моделите ще изглежда така: Audi Q2 30 TFSI, или примерно Audi Q7 50 TDI.

Според Дитмар Фогенрайтер, члена на борда по продажбите и маркетинга, промяната се налага за "повече яснота". "Докато алтернативните задвижвания стават все по-популярни, старият измерител с работния обем на двигателя вече не е важен за нашите клиенти. По-ясно и логично е различните нива при моделите да се обособяват според мощността", обяснява Фогенрайтер.

Промяната обаче няма да засегне спортните S и RS версии, уточняват от Audi.
 

Тагове: audi rs audi s
0 от 500
  • #18
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***,карам Рено и не тропам, а казвам мнението си! Всички ли които не харесват вурстовете са Дошо, оризари и жълти комплексари? Ами скучни са ми немските бараки и много се трошат. Вместо да си оправят качеството ще слагат повече цифри. Комплексарско е някак!Цифрата няма да промени факта, че караш външен двоен keнеф!
  • #17
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А с колко ще вдигнат цената?Все пак китайците ще трябва да правят още една цифра, а арабските студенти и инженери, както и анадолските доктори на техническите науки ще трябва да лепят още едно число. Ами лепилото?Поне хилядарка отгоре! Като ги знам какви са мошеници може хилядарката да е най-компромисния вариант.
  • #16
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече има пред ама трябва да има и зад !ПримерноA8 55 TFSI Quattro Super Sport+ Black Edition Top Face DTM Ultra Premium Selection
  • #15
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    сега тия с 80,100 и 200 ще избухнат... ако има още живи :D
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Иначе и други марки имат подобен подход, но не по немски твърде услжожнен - например Volvo също добавиха номера за относителната мощност, но са само тях след модела - T5, T6, D5, D6. По-просто е, но пък там объркването идва, защото преди така обозначаваха бройката цилиндри. Абе маркетинг.
  • #13
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дошка, колко доста да са нулите, цели 2 или пък 3Факт е, че се тропа под статии за ВАГ от жълтите комплексари
  • #12
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някои имаме 3 лева че и с доста нули отзаде. Аме не си купуваме премиум шкода.
  • #11
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "ми нормално...АУДИ е най-КОМПЛЕКСАРСКАТА марка и трябва да изпъква дори и по надписите по багажника"Нима? Аз пък по комплексирани от повечето тропащи тук под статиите за Ауди, с по 3 кинта в джоба, ми е трудно да си представя.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Обикновено се плаща за скриване на надписите, в случая не знам как ще е. "При ФВ е без доплащане, тук може биИначе VV12 наистина седи много зле, дългоооНамерихте за кво да пищите
  • #9
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ми нормално...АУДИ е най-КОМПЛЕКСАРСКАТА марка и трябва да изпъква дори и по надписите по багажника...иначе няма да има разлика от шкода