IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата колиба в света е... Volkswagen

Онова, което англичанинът Кевин Никс е направил със стария си Passat, ще ви вземе акъла (ГАЛЕРИЯ)

Най-бързата колиба в света е... Volkswagen

Ако ви попитат колко вдига дървената барака в градината ви, вероятно ще заекнете. Но англичанинът Кевин Никс има готов отговор: той е създал колиба, който спокойно може да развие 160 км/ч.

Най-бързата колиба в света е... Volkswagen

Нелепото превозно средство вече събира погледите по британските магистрали като част от благотворителен поход за набиране на средства в полза на старчески дом.

Под селскостопанската външност се крие употребяван Volkswagen Passat 4Motion пето поколение с V6 двигател и 193 конски сили максимална мощност. За да постигне рекордните 160 км/ч обаче, Кевин е добавил временно система с азотен оксид.

Най-бързата колиба в света е... Volkswagen

Никс, който по професия е градинар, го купил за части преди няколко години, но му станало жал да го разпарчетосва. Вместо това се захванал и го превърнал в най-бързата колиба на планетата. Цялата работа, включително сложната стоманена рама, е свършил сам, а частите са му стрували към 5000 британски лири.

Мобилната барака е издържала пълните тестове на британската пътна агенция и е регистрирана като пълноправен автомобил. Според Кевин тя е комфортна, тиха и просторна. Единственият недостатък е, че има аеродинамичните качества на... градинска барака.

 

Тагове: volkswagen passat
0 от 500