IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-луксозния Mercedes в историята (ГАЛЕРИЯ)

Maybach 6 Cabriolet има 720 конски сили, истинско 4х4 и може да отгатва настроението на пътниците

Ето го най-луксозния Mercedes в историята (ГАЛЕРИЯ)

"Колата, която ще дефинира върховния лукс в бъдеще" - така от Mercedes-Benz представиха своя Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Ефектният концепт бе демонстриран на старта на Автомобилната седмица в Монтерей, Калифорния.

Ето го най-луксозния Mercedes в историята (ГАЛЕРИЯ)

Кабрио версията има същото 5.7-метрото шаси като оригиналния Vision 6, същата внушителна хромирана решетка и полегата задница. Към тях обаче е добавен сгъваем покрив с втъкани нишки от розово злато. Задната част е проектирана по вдъхновение от луксозните яхти, а джантите са специално изработени 24-цолови с множество спици.

Вътре двуместното купе е облицовано в специална ослепително бяла кожа напа, съшита в диамантера шарка и подсилена с копчета по същата технология, по която се правят прочутите честърфийлдски дивани.
Подът е от специално обработено дърво с алуминиеви стъпенки.

Ето го най-луксозния Mercedes в историята (ГАЛЕРИЯ)

Таблото е минималистично, само с няколко прибора и три въздушни отвора. Всички функции на автомобила могат да се контролират с гласови команди - система, която от Mercedes са нарекли Concierge. И пред шофьора, и пред пътника има обширни head-up дисплеи, които прожектират цялата нужна информация върху предното стъкло.
Германците са вградили също биометрични сензори, които могат да отгатнат в какво настроение са пътниците и да настроят автомобила според това.

Ето го най-луксозния Mercedes в историята (ГАЛЕРИЯ)

Задвижвнето и тук е поверено на четири електромотора (по един във всяко колело, което прави Maybach 6 пълноценно 4х4) с обща мощност 740 конски силми. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч не се съобщава, но ще е под 4 секунди.

От Mercedes уверяват, че автомобилът ще има автономен пробег от над 330 км с едно зареждане. Новаторската система за зареждане с прав ток означава, че само за пет минути на зарядна станция можете да добавите 130 км към пробега.

 

Тагове: maybach mercedes maybach 6
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Било можело за 5 мин да поеме заряд за 130км значи над 350kW зарядна станция.Къде има такива? Повече от 1 ли е в държава?Тази кола ми напомня за статията от онзи ден където едно дърто бмв го натъпкали с батерии и вътре едвам останало място за 2 предни седалки, а тук предница 2,5 метра.
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Кой си купува ПОДОБЕН автомобил, заради пробега ???А като говорим за върха на хранителната верига, да започнем от началото и модели като:Benz Patent-Motorwagen от 1886-та година.1930 Mercedes-Benz 710SSK Trossi Roadster.1934 Mercedes-Benz W25 Silver Arow.1936 Mercedes-Benz 500K.1936 Mercedes-Benz 540K Spezial Roadster.1939 Mercedes-Benz 770K Grosser.1954-1963 Mercedes-Benz 300SL.1961 Mercedes-Benz Adenauer.1968 Mercedes-Benz 600 PullmanСпирам до тук...
  • #6
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо му е такава предница като е на ток?Тя предницата колкото половината кола.Ама че голям пробег като на Opel ampera-e.Това никога няма да го произведат и затова ли са на върха на хранителната верига?
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само да си беше с два електромотора зацепени към диференциали на предната и на задната ос...
  • #4
    13 rate up comment 9 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Сигурен съм, че ще има успех ако го пуснат на пазара !Ето заради такива автомобили, Мерцедес-Бенц, е на върха на хранителната верига, в автомобилния свят, заедно с Ферари и Порше.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    възхищение ( преди 6 години )
    Ооооо
  • #2
    11 rate up comment 26 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    Честно казано ми е грозен на външен и още повече наа вътрешен вид.
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    гост ( преди 6 години )
    Да ти се развали това чудо в България кво прайкаш? Пътна помощ до Германия?