IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ намери къде да продава нежеланите дизелови „Голфове”

В Украйна бе пласирана една партида VW Golf SportWagen, очаква се втора

САЩ намери къде да продава нежеланите дизелови „Голфове”

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, в САЩ остана голям брой непродадени автомобили. Те вече са нежелани от местните клиенти и дилърите на марката започнаха да търсят начини за се отърват от тях, дори това да бъде на загуба.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Изданието Autoreview съобщава, че преди месец в Украйна е пристигнала партида от модела Volkswagen Golf SportWagen с дизелов мотор с мощност 150 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която е изкупена незабавно. Колите са произведени още през 2016 г. и отговарят на американските стандарти (в Европа моделът се продава като Golf Variant).

Базовата версия на модела е била разпродадена за 18 000 долара, като тя включва 8 въздушни възглавници, камера за заден ход, система за безключов достъп и алумуниеви джанти. По-скъпият вариант струва 22 000 долара, като клиентът получава още панорамен покрив, голям екран на мултимедийната система, адаптивен круиз-контрол, 18-цолови джанти и аудиосистема Fender.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Любопитното е, че двигателят 2,0 TDI не е от серията ЕА189, заради който избухна скандала в Щатите, а е по-съвременният ЕА288. От Volkswagen вече отрекоха, че този агрегат разполага със заблуждаващия софтуер. В случая моторът е комбиниран с 6-степенна DSG-трансмисия и задвижване към предните колела.

В САЩ моделът статира от 21 580 долара, което означава, че Volkswagen го е продал на загуба. В същото време украинците са много доволни от сделката, тъй като за 18 000 долара в страната се предлага европейската версия на Golf, но като хечбек с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра (мощност 85 к.с.) и много бедно оборудване.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Първата партида от автомобили е наброявала 600 бройки, а втората, която пристига на 1 септември е от 2000 комбита. Очаква се те също да бъдат изкупени незабавно, което подсказва, че това няма да бъде последната доставка от Америка.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #8
    14 rate up comment 6 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    То и в България има най-много продадени чисто нови S класи на глава от населението, но не съм видял да сме цъфнали и вързали...
  • #7
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Пеуник събира подписка за Гоуфовете!
  • #6
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе, Украйна нали загиваше без Рашка?От къде имат пари за нови коли?
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Ханс ( преди 6 години )
    И тука да пратят също ще се изкупят за нула време, по добре от пърдяна седалка на къвто и да е употребен автомобил.
  • #4
    35 rate up comment 14 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Класика, скапаните шваби да си изхвърлят *** в източна европа. Който иска да бъде клошар и да живее от отпадъците на лъжливите шваби да си купува дизели от тях....
  • #3
    35 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Канцерогеницити ни ги връщат пак в европа, за да им дишаме саждите. Няма такова падение просто. Вместо да ги рециклират наглите вурстове продължават да ги пробутват къде ли не и тровят хората. Ама видите ли тези не били манипулирани. Да ве! Те и за другите така твърдяха, но като ги разкриха и обърнаха палачинката. По-нагли и безочливи същества от немците НЯМА. Е що,като не са манипулирани не ги пуснат в ЕС а в ***, където е разграден двор, като хри нас?Къде е ваг-фена да каже дайте ги на нас
  • #2
    26 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хохлите не са нито народ, нито нация, а са руско племе на което през комунизма много му вдигнаха акциите понеже СССР тогава инвестира най-много средства на тази територия и построи най-модерните заводи там. Сега, като са самостоятелни се вижда, че и *** за зеле от тях не става. Аналогична е ситуацията с нашите македонци. Толкова си повярваха, че са антични, че с тях не се приказва. Та *** и усраинците са същите в малко по-кофти вариант и по-радикализирани.
  • #1
    49 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Виждате ли как пада мита за разглезените европейци каращи коли с много екстри. Виждате базовата версия в САЩ колко е натъпкана с екстри, а в европа ти продават гола като пушка кола с анемичен 3 цилиндров мотор. Сега има ли още някой да твърди за разглезените европейски клиенти нещо? Да "разглезените" европейци карат Гоуф, Поло и Клио базови версии. Толкова за европейците. Бедни и стиснати скъсаняци искащи да спестят някой цент от гориво и карат канцерогени нафтови печки.Цял свят ни се смее.