IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много газ и отнето предимство... Така стават катастрофите

Нараства броят на дрогираните зад волана, отчитат от МВР

Много газ и отнето предимство... Така стават катастрофите

Висока скорост и отнето предимство на пътя са сред най-честите причини за тежките катастрофи с жертви и ранени у нас. Сред другите причини за кървавите инциденти са шофиране след употреба на алкохол и на наркотици, съобщи началник група "Пътен контрол" в областната дирекция на МВР – Варна старши инспектор Драгомир Ганчев.

Много газ и отнето предимство... Така стават катастрофите

Според данните на полицията, 60 на сто от катастрофите с жертви и ранени се дължат на превишената скорост на главни пътища и магистрали. Данните на МВР сочат също, че нарушенията на скоростта са се увеличили откакто бе премахнат знака, указващ камера на пътя.

"От началото на годината до момента има констатирани над 10 200 нарушения за превишена скорост. Сред тях има и 22 случая, в които нарушението е над 50 км/ч в населено място. В тези случаи, освен предвидената санкция, се отнема свидетелството за срок от три месеца", съобщи старши инспектор Драгомир Ганчев пред БНТ.

От началото на годината има 652 случая за шофиране след употреба на алкохол като в 369 от тях концентрацията е била в рамките от 0.5 до 1.2, а в останалите 283 концентрацията е била над 1.2. Рекордната концентрация е близо 4 промила.

Четете още в Dnes.bg


 

0 от 500
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    КУРсист ( преди 6 години )
    Само със санкции работата няма да стане. На първо място трябва да се промени закона за издаване на свидетелства за правоуправление. Най-малко 10 завършен калс, после да са намалят драстично фирмите за КУРсове и да се повиши качеството. Връщане на полигона, нощно и извънградско каране. Камери в учебните коли и и отчитане точно на часовете на всеки КУРсист зад волана. При по-малко часове отнемане на лиценза на фирмата за КУРсове! След тези мерки да идват глобите, отнемане на МПС и затвор!