IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Няма да посочвам дата, но това е правилната стъпка, казва Ангела Меркел

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Забраните за двигатели с вътрешно горене са "правилна стъпка" и Германия също трябва да я направи, заяви канцлерът Ангела Меркел в интервю за списание SUPERillu. Това е първият намек за подобна забрана в страната, която е най-големият производител и главният пазар за бензинови и дизелови автомобили в Европа.

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Великобритания и Франция ще забранят двигателите с вътрешно горене от 2040, за да наложат смятаните за по-чисти електромобили. "Не искам да назовавам конкретна дата", казва по този повод Меркел, но потвърждава, че и Германия ще прибегне към такава мярка.

В старта на предизборната кампания преди два дни Меркел бе обявила, че страната все още се нуждае от бензинови и дизелови двигатели, за да намали емисиите СО2. Тя също призова шефовете на автомобилните компании в страната да бъдат по-честни в бъдеще и да направят всичко възможно да възстановят доверието, пропиляно покрай Дизелгейт.

 

0 от 500