IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените са по-практични при избор на кола от мъжете

Дамите гледат цената и удобството, докато силният пол се влияе от чуждото мнение

Жените са по-практични при избор на кола от мъжете

Мъжете се ръководят от собственото си тщеславие при избор на автомобила, докато жените са много по-практични. До този извод са стигнали експертите на британския сайт Carbuyer, които разкриват и други любопитни подробности за решенията, взимани от двата пола при покупка на кола.

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

Оказва се, че дамите са далеч по-взискателни при избора на автомобил, докато при мъжете основното, на което са залага са характеристиките – най-вече мощността. След това идват привлекателният дизайн и оформлението на интериора, на които силният пол също обръща особено внимание.

Колкото и да е странно, мъжете обръщат повече внимание на цвета на автомобила, като разликата със срещуположния пол е 20%. Освен това за 40% от мъжете е много важна репутацията на производителя на превозното средство, твърди изследването.

На свой ред жените на първо място се интересуват колко ще им струва покупката на автомобила, както и каква е стойността на неговото ежедневно използване. За дамите именно бюджетът е най-важен, като 25% от тях се интересуват от разхода на гориво, а 20% - от стойността на техническото обслужване. Много важно е също удобното разположение на сервиза, в който ще се поддържа колата, както и размерът на застраховката

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

За прекрасния пол също са важни голямото вътрешно пространство в машината, както и нейната практичност, тоест трябва да има достатъчно място за краката, както и обемен багажник. Не на последно място жените държат и техният бъдещ автомобил да може да се управлява лесно, най-вече при паркиране.

Половината от мъжете на свой ред се интересуват от това как се възприема дадената марка или модел в обществото. Те признават, че при избора на автомобила се вслушват в разсъжденията на приятели или колеги, като често това им оказва влияние. При жените само 39% са готови да приемат съвет от други хора при покупка на кола.

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

Колкото и да е странно обаче, мъжете са по-убедителни при пазарене, като имат с 20% по-голям шанс да договарят отстъпка при покупка на кола.

Снимки: Goodwp, Fastmusclecar

0 от 500
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    hahaha ( преди 6 години )
    Да практични са никой не отрича..гледат кой има пачка да го изментрят да им купи една шикария,цвета го избират безпогрешно.Като свършат париците, се мята върху друг и така цял живот.