IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda хвърля ръкавица на Tesla Model X

Чехите възраждат и Felicia като компактен електрически хечбек

Skoda хвърля ръкавица на Tesla Model X

Skoda се подготвя за голяма офанзива в областта на електромобилите и в нейните рамки ще възкреси модела Felicia, съобщава Auto Express.

Възродената Е-Felicia ще е хечбек с изцяло електрическо задвижване, а освен нея ще има и спортен кросоувър на ток, който се очаква да стане най-скъпият автомобил в 122-годишната история на чешката компания.

Skoda хвърля ръкавица на Tesla Model X
Бъдещата Felicia E. Снимки: Auto Express

И двата модела би трябвало да се появят на пазара през 2020 година. Електрическата гама на Skoda ще дебютира година преди това с плъг-ин хибридна версия на сегашния Superb и с изцяло електрическо супермини Citigo. То ще стъпи върху изцяло новата платформа МЕВ на Volkswagen, предвидена за електрическо задвижване.

Най-голям интерес сред публиката вероятно ще предизвика бъдещият електрически SUV, който ще е със спортни очертания, а като размери ще се пада по средата между Karoq и Kodiaq. Чехите го предвидат с мощност около 300 конски сили и с максимален пробег с едно зареждане от 500 км. Цената ще е към 45 000 евро - абсолютен рекорд за марката, но наполовина по-малко от Tesla Model X.

Skoda хвърля ръкавица на Tesla Model X
Спортният електрически SUV на Skoda вероятно ще вземе доста от концепта Vision E

Още не е известно името на бъдещата кола, но от Skoda са запазили няколко, завършващи на -q, включително Amiq, Eliaq и Anuq.

За по-бюджетно ориентирани купувачи ще е бъдещият електрически хечбек Felicia E - със 170 конски сили и сходна архитектура с предстоящия Volkswagen I.D.. Новата Felicia ще е със същите размери като Rapid Spaceback и ще струва около 26 000 евро.

 

0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Боже боже, друго си е електричка стрейт оут ъф Млада Болеслав, с чаркова на голф и софтуер от Бош. Няма измама ;)
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ваг се били заели сериозно с електрифицирането. Това само от статии ли го разбрахте? На мен ми се струва че БМВ са по-напреднали.Тесла били нямали научния потенциал, точно обратното преди дни си призна ръководно лице на Ваг.
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смеете се вие на Шкода, но от VAG явно са се заели сериозно с "електрифицирането" и ще бъдат много скоро номер 1 в това не само в Европа, но и в света!Тесла нямат нито научният, нито финансов потенциал да надуват "електрическия" балон докрай, да, пионери са в това, спор няма, но след като повече марки започнат да произвеждат "електрички", първенството по продадени автомобили ще се държи отново от VAG, Мерцедес и БМВ!Най-малкото те могат да предложат красиви и комфортни автомобили!
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до Bulgar ( преди 6 години )
    Шкода е една от малкото марки, които има пълно покриване по линията цена-качество!Плащаш това, което и получаваш!Може би само при Опел и може би КИА е така!Всичко останало е надценено!
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Bulgar до пена ( преди 6 години )
    Притежавам автомобил Шкода и се чудя какво харесваш във марката?
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Аз писах първия коментар и притежавам Шкода. Феновете от 4-ти, 5 и 6 коментар да ви питам защо не си купите електрическа Шкода?"Аз също карам Шкода (Октавия на 2 години) Следващата ми кола със сигурност ще е на ток! Ако до тогава Шкода имат модели на ток, ще е Шкода. Ако не - ще е Тесла :-)
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    " Чехите го предвидат с мощност около 300 конски сили и с максимален пробег с едно зареждане от 500 км. Цената ще е към 45 000 евро - абсолютен рекорд за марката, но наполовина по-малко от Tesla Model X."Копирали са 1 към 1 характеристиките на Тесла Модел 3 :-Д
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    turbo ( преди 6 години )
    Хах, 90 000лв.за Шкода....В България ше се изтрепят да ги купуват... :)
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    lol ( преди 6 години )
    ха-ха.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз писах първия коментар и притежавам Шкода. Феновете от 4-ти, 5 и 6 коментар да ви питам защо не си купите електрическа Шкода? Вие тук Шкода ли защитавате или електромобилите?Аз харесвам Тесла,но примерно след 8 години ще си купя електромобил който ще е друга марка според това коя е по-развита в Бг.