IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел отхвърли задължителните квоти за електромобили

Нуждаем се и от дизела, и от бензина, каза канцлерът на старта на предизборната кампания

Меркел отхвърли задължителните квоти за електромобили

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви твърдо против въвеждането на задължителни минимални квоти за електромобили. В събота лидерът на християндемократите откри в Дортмунд предизборната си кампания преди вота на 24 септември, и не пропусна да разкритикува остро шефовете на германската автомобилна индустрия.

Меркел отхвърли задължителните квоти за електромобили

"Големи части от автомобилния сектор пропиляха невероятни количества доверие", коментира Меркел. Според нея единственият начин доверието да се върне е шефовете на компаниите да бъдат по-честни. Канцлерът настоява също автомобилните гиганти по-усилено да инвестират в нови технологии, за да не поставят под риск бъдещето на сектора, който осигурява директно 800 000 работни места и дава над половината от търговския излишък на Германия.

Меркел обаче категорично отхвърли предложението производителите да бъдат заставени определена част от продукцията им да е с електрическо задвижване. Тази идея се подхвърля от различни леви формации в Европа, а в Германия неин застъпник е Мартин Шулц, главният съперник на Меркел в предстоящите избори.

"Не мисля, че идеята за тази квота е била обмислена добре", подчерта Меркел. Според нея това само би предизвикало нескончаеми спорове на европейско ниво. Меркел предупреди и за опасностите от "демонизирането" на дизеловите двигатели: "Ние се нуждаем от дизелови автомобили, нуждаем се и от бензинови автомобили, но също така трябва по-бързо да направим прехода към нови технологии", смята канцлерът.

Малко повече от месец преди вота Меркел изглежда в отлична позиция да спечели четвърти мандат. Последните социологически проучвания заковават популярността й на 59%, докато одобрението за социалдемократа Шулц се понижи с още 4 пункта до 33%.
 

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако има желаещи се хващам на бас, че фрау Изпepkeл ще си е изберат отново за канцлер. Залагам всичко. Желаещи?Смятайте колко са го унищожили немския народ, за да си избират това *** за 4-ти път. Нещо подобно, кото у нас с Тиквоний. Каквато и простотия да направи, както и да се провали все си го избираме.А дизела за германците е като водата и въздуха за всяко живо същество. Толкова се оляха с нафтата, че икономиката им е много зависима от това гориво. За съжаление всички страдаме от това.
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато политиците започнат да се месят в бизнеса замирисва много яко на комунизъм. Във ВАГ комунизЪма са го постигнали отдавна и то в най-чист вид. Колупция, манипулации, уравниловка, държавно участие, грандомания, интригантство, пропаганда и заблуда за светлото бъдеще.Тази фирма е създадена с лъжа и трябва да бъде закрита!А колкото до бабето Изпepkeл какво да кажем. Наближават избори и обръща така палачинката, че да не разсърди повечето дойчовци и те пак ще си е изберат. 100% гаранция!
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Това ясно, но такива регулации няма как да доведат до по-добро.