IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как биха изглеждали обикновените коли във Формула 1?

Някои от тези машини дори нямат спортен имидж

Как биха изглеждали обикновените коли във Формула 1?

Подобни художествени проекти бързо набират скорост в последните години и дават възможност за изява на талантливи дизайнери, а този път темата също е интересна: Как биха изглеждали някои от колите, които срещаме всеки ден по пътищата, преобразени като болиди от Формула 1?

Австралийското издание Budget Direct ни предлага качествена селекция по тази тема. Естествено, всичко това е в сферата на предположенията и няма как да е обвързано с настоящи или бъдещи технически правила на спорта.

И започваме с автомобила, чийто имидж е най-далеч от спорта...

Toyota Prius

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Звездите, които се борят за опазването на околната среда направиха Prius световноизвестен автомобил, освен това японският хибрид се отличава с нисък разход и просторен интериор. Промените по иначе миролюбивия японец включват камера и радар на предната броня за по-добра ориентация на трудните трасета.

Tesla Model S

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Model S е идеалният пример как може да превъзхождате всички на пътя, а електрическото задвижване да ви осигури страхотно ускорение и мощност, при това с минимални загуби. Дори версията с капацитет на батерията 60 kWh има пробег с едно зареждане 373 километра, което надхвърля дължината на едно състезание от Формула 1. Така че, ако издържат гумите, може да се кара до финала без спиране в бокса.

Subaru Impreza WRX

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Ние не бихме нарекли Impreza WRX обикновен автомобил, но пък се радваме всеки път, когато срещнем такъв екземпляр на пътя. А и в Subaru имат богат състезателен опит, макар и в ралитата. Все пак турбо моторите и спортното окачване са добра основа за развитие.

Rolls-Royce Phantom

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Един от символите на британското автомобилостроене се сглобява ръчно в Англия и осигурява върховен комфорт и спокойствие на борда. Но след като марката е участвала в рали „Дакар”, защо да не погледнем и към Формула 1?

Porsche 911

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

911 е моторспорт икона, а за 50 години развитие моделът е синоним на стил и динамика. Актуалният Turbo S има максимална мощност 330 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. Porsche има невероятни спортни успехи, като най-скромната част от тях са точно във Формула 1.

Audi R8

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Супер автомобилът със задвижване 4х4 има чисти моторспорт гени – каросерия от карбон, страхотен двигател, почти пистово окачване и т.н.

Ford Mustang

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Класическият Mustang се превръща в пазарен хит от премиерата си през 1964 година, а през 1971 дори Джеймс Бонд кара Mustang. Не може да няма вариант и за Формула 1, нали?

Smart

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Дали мъничкият градски автомобил може да се превърне в пистов звяр? Защо не.

Jeep

Обикновени коли за Формула 1? - не е готово

Тук фантазията е още по-смела. Офроуд класиката може да научи нови номера, а и предлага повече пространство пред задния мост за двигател.

Снимки: Budget Direct

Тагове: audi porsche rolls-royce jeep
0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Макамбо ( преди 6 години )
    Що за сайит е това! Само за Карлуково ли е?! Сорри, че попаднах случайно тук!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един автомобил може да бъде и аеродинамичен и красив.Например порше,мерцедес cls,saab.Сама по себе си добрата аеродинамика носи много красота.Болидите във ф1 са грозни защото им стърчат гумите и защотото в повечето случаи са боядисани в ужасни разцветки с надписи.Самолетите които са с по-специална аеродинамика също изглеждат много добре а никой не се е старал да ги прави красиви.Например б1,ту 144,ср71/72 боинг747 стотици са.
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това модели на klasika ли са?
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Точно Ф1 е най-неподходящото поле за изява на дизайнерите. Там всичко е подчинено на аеродинамика и ефективност, а не на красиви форми. Затова понякога болидите са направо грозни.