IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия разследва Ford за измама с дизелите

Компанията отрече да е използвала нелегален софтуер, ще сътрудничи на властите

Германия разследва Ford за измама с дизелите

Ford оказва пълно съдействие на германските власти, обяви официално компанията. Ден преди това списание WirtschaftsWoche разкри, че агенцията за автомобилно сертифициране КВА проверява компанията по подозрение в използване на измамен софтуер, сходен с този на VW в скандала Дизелгейт.

Германия разследва Ford за измама с дизелите

От Ford настояват, че нито един техен модел не е бил оборудван с подобно устройство, но потвърждават, че са получили запитване от КВА за Mondeo с 2-литровия TCDi двигател. Сигналът до KBA е подаден от германското министерство на транспорта.

Според WirtschaftsWoche подозренията възникнали при странно поведение на дизеловия двигател на Ford в емисии за тестове. Проверката е възложена на външен институт, чието име засега не се назовава.

"Никакви нелегални прекъсващи устройства не са използвани в системите за обработка на отработилите газове в нашите дизели", настоява шефът на Ford Germany Гунар Херман.

Преди седмица VW, Daimler и BMW обявиха кампания за оттегляне на старите си дизелови модели от пазара срещу щедри субсидии за клиентите, напомня Automotive News Europe.
 

Тагове: ford mondeo
0 от 500
  • #7
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Братле, кво качество кви 5 леа.форд и коза не боледуват, направо мрът, да знаеш.Ако си забелязал и на новите фордове реотаните на задното стъкло са много повече от всички останали коли.Тва е за да не ти замръзнат ръцете зимата като я буташ.Да знаеш.:Д :Д :Д
  • #6
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички мънкат за горд, че не били качествени. Така е като няма пари за нов форд
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сто процента всички ни мятат по върбите с разни измами. Но засега май не са намерили такъв софтуер никъде другаде... Тук почти вече почнахме да съжаляваме горкия VAG концерн, че е решил да *** яко и така да има преимущество пред конглокенцията. Дано този скандал всъщност да преобрази компанията, че бяха тръгнали накриво с тия схеми.
  • #4
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Go Further било, по - скоро е F - FoundO - OnR - Road,D - Death.
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Вече говорим за чист лов на вещици! Цялата тая простотия е диктувана от електричарското лоби, а *** с малко медийна манипулация са готови за мозъчно промиване. Както е казал и Фена - реалните данни винаги са различни от лабораторните тестове.
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Да, няма как човек да не помисли, че става въпрос за ответен удар. Реално надали има някой производител на който данните на хартия да съвпадат с реалността.
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бой сега по янките