IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко коня губи Mercedes-Benz E55 AMG след 650 000 км пробег?

Измерването на мощността на стенд е правено три пъти за по-голяма сигурност

Каква част от мощността си губи един автомобил след дълъг пробег? Отговор на този въпрос дава изследване на Mercedes-Benz Е55 AMG с пробег 402 000 мили, което е еквивалент на около 650 000 км.


Изчислиха колко коня губи Mercedes-Benz E 55 AMG след 650 000 км пробег (ВИДЕО)


Видео с теста на машината бе излъчено на канала LegitStreetCars в YouTube. Седанът е проверен три път на специален стенд, като всеки път е била избирана трета предавка. Измерванията са показали, че след пробег от 650 000 км мощността на двигателя е 442 к.с. Като нов 5,4-литровият V8 мотор с турбокомпресор развива 476 к.с

Собственикът на автомобила твърди, че двигателят не е подлаган на никакви доработки. Ремонтираните компоненти по мотора са били заменени с аналогични части.

    


Снимка и видео: LegitStreetCars


Тагове: mercedes-benz e55 amg
0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чадтите били заменени с аналогични.... Занчи му е правен основен ремонт.
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Nasko ( преди 6 години )
    Да, конските сили са паднали на 442 но въртятщият момент е станал 547 ftlb което е 740 нм - или с 40 НМ повече от заводските данни което е повече от добре! Това защо не сте го превели от automedia? Много ясно е казано в клипа на 4:25 минута.
  • #13
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, ВАГита, човека си каза в началото - 250 коня е направил немския кошник. Чак след като му сменили охлаждането на интеркулера е дал 360. Ама вие нали сте си чукчи.. пардон вагонетки - да не обиждам чукчите..
  • #12
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Наричат ги Магарцедес, защото след няколко години конете бягат и остават само магаретата. Най-голямото магаре обаче се явява този зад волана...
  • #11
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То ваг групата тия километри неможе да ги мине даже и на буксир, че ще и се разпаднат лагерите.....хахахаха
  • #10
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само 34 магарета умрели...ок щото е мерц.Ако беше някое ауди s6 на 400.000 мили ще върви като на чичо Колю жигулата...и на звук и на пушек даже ще я докарва
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Много добре.
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как да няма загуба при подобен двигател, работещ в гранични стойности. По принцип, сред двигателите на мергел в последните десетина години шампион по издръжливост и надеждност е дизелака 320. Много са доволни от него по форумите.
  • #7
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трябва да се прави разлика между "издръжлив" и "надежден". Колата е издръжлива в смисъл, че двигател, трансмисия и сглобка могат да изкарат милион километра без сериозни ремонти, но бъгавата електроника и датчици я правят ненадеждна. Вътре има един куп електронни блокове и всеки от тях струва по 2-3 бона. Иначе ако се поддържа както трябва и не се кара от неандерталци, това е може би една от най-издръжливите съвременни коли.
  • #6
    8 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя немски глокник може да ги мине в реалния живот тези километри само на платформата на Пътна помощ!