IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan продаде поделението си за батерии

Купувач в изненадващата сделка е китайски инвестиционен посредник

Nissan продаде поделението си за батерии

Японският гигант Nissan продава поделението си за батерии на китайския инвестиционен посредник GSR Capital, съобщава Bloomberg. Стойността на сделката засега не е обявена.

Nissan продаде поделението си за батерии
Комплект батерии за Nissan Leaf

Продадените активи включват всички производствени мощности и развойни центрове в областта на батериите - в САЩ (Смирна, щата Тенеси), Великобритания (Съндърланд) и Япония (Опама, Ацуги и Дзама), потвърдиха от Nissan.

Преди да продаде дъщерните си дружества, Nissan първо ще придобие пълния контрол върху тях, изкупувайки акциите на миноритарния акционер NEC. Eнергийната компания потвърди, че е склонна да ги продаде.

На пръв поглед сделката изглежда малко странна на фона на огромните амбиции на Nissan в областта на електромобилите. Nissan Leaf е най-продаваната кола с електрическо задвижване до момента, а компанията разчита следващото му поколение да се превърне в масов автомобил и реален конкурент на двигателите с вътрешно горене.

Nissan продаде поделението си за батерии
Nissan Leaf, най-продаваният електромобил в историята

За ръководството на компанията обаче има смисъл да прехвърли част от усилията (и риска) върху други играчи. Това ще позволи на компанията да се съсредоточи върху развойната дейност.

Китайската GSR пък вижда огромни перспективи в областта на батериите за електромобили и планира да премести част от производството им у дома, в град Хюбей.

 

Тагове: nissan leaf nec gsr capital
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Изключение е само медицинската марихуана и пушенето на някои билки.А защо съшествуват цигари, пури, пурети, луши ?
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Защитниците на човечеството, пионерите в националната сигурност: какво ще кажете за нещо, което няма положителни страни ? Като например пушенето.Защо съществува технология която няма нито една полезна цел, а само вреди на хората, правейки производителите по-богати.Повечето от вас вдишват над 70 вещества с доказан летален ефект доброволно и денем и нощем, обаче най-голямата ви грижа изведнъж се оказа технология, която дори още не е разработена.Никой не може да спре техническия прогрес.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Притеснявате се за водора да не се използва срещу човека ? То и атомната бомба е факт и е била използвана. Дайте да премахнем рентгенти и лечения с радиоактивни елементи !?И компютърната техника ежедневно бива използвана за злоупотреба, и е нанесла много щети на човечеството.Да премахнем и електрониката ?Всяка технология може да бъде използвана срещу човека. Това не е повод нарочно да не се изучава и разработва.И ножа може да ви убие, защо си купувате и държите ножове вкъщи ?
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    водородът е изключително нестабилен. Сега, при произведени под 100 000 водородни автомобила проблеми няма, но ако станат милиони...
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мда, и водородната бомба е налице. Даже вече си има име
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Аа и на всичкото отгоре с огромна енергийна плътност, защото е и най-лекия елемент.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Водородно е разбира се. Най-разпространения елемент в природата, при изгарянето на който (съединението му с О2) се получава дестилирана вода.Образовай се малко преди да правиш *** коментари
  • #4
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахахах бъдещето било водородно хахахахахахаха
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Батериите са междинното стъпало.Бъдещето е водородно. Независимо кой колко го харесва.Рано или късно водорода ще се усвоява по-изгодно, ще се съхранява и използва по-лесно, безопасно и ефективно.Тогава клиента ще може да избира между ДВГ с нулеви емисии или електромотор според вкуса и стила си.Батериите ще останат в смартфоните.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може да са разбрали за някаква друга технология, с по-добри показатели и се отърват от старата!