IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всеки 10-и кандидат се отказва от Tesla Model 3

До момента 63 000 клиенти са отменили поръчките си за модела

Всеки 10-и кандидат се отказва от Tesla Model 3

Близо 63 000 души са отменили своите поръчки за най-достъпния електромобил на Tesla Motors – Model 3. Това озачава, че всеки 10-и записан клиент се е отказал от придобиването на машината, чийто сериен вариант беше показан само преди няколко дни, съобщава Business Insider, като се позовава на шефа на компания Илон Мъск.

Всеки 10-и кандидат се отказва от Tesla Model 3

Първите 30 автомобила от новия модел вече са предадени за ползване на служитеби на Tesla Motors. Доставките до клиентите ще стартират през есента, като производството трябва да расте геометрична прогреди. През август ще бъдат сглобени 100 бройки, през септември – 1500, а през декември трябва да бъде достигнат месечен обем на производство от 20 000 единици.

Вече се знае, че базовата версия на най-достъпния модел на Tesla ще ускорява от 0 до 96 км/ч за 5,6 секунди, а пробегът с едно зареждане ще достига 350 км. На клиентите се предлага и версия с удължен пробег – Longe Range, при която ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди, а пробегът е 500 км.

Цените на автомобила в САЩ стартират от 35 000 долара. Версията Longe Range струва с 9000 долара повече.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз ако бях, щях да го откажа!С тоя монитор пляснат на средата, това си е някаква подигравка с хората!
  • #4
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Правилно решение!
  • #3
    36 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "ползване на служитеби", "геометрична прогреди" "Longe Range" вие като ги пишете тези глупости, не си ли ги четете после?!
  • #2
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Факти ( преди 6 години )
    Много ми е интересно, колко отазали се има от другите марки. За Тесла това идва около 10%.Колко са другите? Но не за връщане в сервиза, а за отказ от поръчката. Щото и на децата е ясно, че и от другите марки има откази, но да бъдем обективни, да кажат колко са.
  • #1
    18 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е супер резултат за марки като Шкода и ФВ. В Англия 22% от новата Шкода Сюпърб се връща в сервиза през първата година. Това прави всяка 5-та кола. Трагедия!