IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

За автомобилите от този клас се предвижда и нова роботизирана скоростна кутия

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Компанията Hyundai ще оборудва следващите си модели от гамата N със система за задвижване на четирите колела, но това ще стане след известен период от време. Тестове на такива автомобили вече са направени, призна шефът на подразделението Hyundai N – Алберт Бирман, пред Top Gear.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Бившият директор на BMW M допълни, че големият проблем към момента е липсата на досаттъчно мощност при двигателите на спортните версии на автомобилите на Hyundai. Затова и следващите N-модели на марката, тоест тези, които ще се появят в близко бъдеще, ще си останат със задвижване към единия мост.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Бирман разкри също, че в Hyundai работят върху нова роботизирана трансмисия, при която предавките ще могат да се сменят и на ръка. Тази скоростна кутия ще се поставя на N-моделите, но те ще се предлагат и с механични предавки.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Първият модел от N-гамата на корейците стана хот-хечът i30 N. Той е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор в два варианта на мощност – 250 и 275 (с пакет Perfromance Pack) к.с. Агрегатът се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai n i30 n
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жорка и как всъщност трябва да я караш зимата. Тръгвайки с *** до пода? Влизайки с вратите в завоите?Моята е далеч от 250кс, но ако искам до 3та няма да мога да тръгна. Това само какво показва?
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Като минат ( преди 6 години )
    тогава ще ги гледаме.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Бе минават ама ... ( преди 6 години )
    в бъдещо неуточнено време! По примера на ауди, дето всичко им е "ще".
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Не всички минават на двойно, само по-умните!А гледайки дизайна на последните модели на онда, изобщо не съм сигурен че са от умните! Сивик, Астра, Френските ще си карат на предно това е ясноНе е приятно да караш такава кола зимата, та дори и да няма сняг!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    D[V01D] ( преди 6 години )
    Хонда да си взимат поука. Всички минават на двойно, само тия се чудят дали евентуално няма да се замислят да поставят такова.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Браво, и тея поемат по пътя на Фокус РС който е правилния път! С тея преднячки с по 280-300 коня на предно не си е работа! Като собственик на подобна кола (250+) която подобно на бмв-та зимата не се кара, само одобрение получават от мен корейчетата!