IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche също ще се разделя с дизела

Германците разработват ново поколение бензинови мотори

Porsche също ще се разделя с дизела

Производителят на спортни автомобили Porsche е първата германска компания, която официално обявява, че най-вероятно ще се откаже от използването на дизелови двигатели.

Porsche също ще се разделя с дизела

В интервю за Automotive News шефът на марката Оливер Блюм заяви, че ръководството на Porsche обсъжда възможността за спиране на всички програми по разработката на дизелови мотори. Решението за подобен ход се дължи най-вече на скандала с манипулираните двигатели на концерна Volkswagen, който хвърля сянка и върху производителя на спортни коли.

Блюм допълни, че крайното решение за отказ от дизелите все още не е взето, но то е „много вероятно”. В Porsche смятат през следващите 10-15 години да съсредоточат усилия върху създаването на бензинови двигатели от ново поколение, както и върху разработката на хибридни и изцяло електрически агрегати.

Очаква се първият електромобил на марката – Mission E, да бъде готов през 2019 г. Неговата платформа и задвижващи агрегати ще бъдат използвани и за други модели на марката. Porsche Mission E ще получи два електромотора – по един на всяка ос, като общата им мощност ще е около 600 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, а с едно зареждане електромобилът ще изминава около 500 км.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Някой там ( преди 6 години )
    Като цяло в повечето от вас има резон в това което казвате. Обаче всеки позамогнал се бизнесмен си взема ПРЕМИУМ немска кола, а не японски хибрид. Обясбнете ми този факт. П.С. Между другото каресвам японските коли и затова съм с такава.
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Естествено,че ще убеждават,че дизелите са бъдещето,че са много хубави, като не могат да направят хибрид като японците. Японеца каза, бъдещето е хибридите,ел.колите след години и водородните автомобили, всичко това го направиха,а германеца ги последва с над 20 години закъснение технологично и изобщо идейно. Нещата в авто индустрията толкова се промениха,че създателите на автомобила германците са в положение да взаимстват идеи от японците,които днес са иноваторите.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Младене,те немците толкова си могат. Разчитат на стара слава и на инженерите, които си внесоха! Смятай до къде са е докарали тези см0тлЮфвци. И да продължават да си избират лудата бабичка за канцлер. Тази година есента има избори и пак ще е изберат. Смятай колко са зле само. А тук някакъв още по-голям см0тЮ се опитва да ги величае. Да отиде в германия първо и да види за какво става на въпрос! Бутафорна държава. Всичко е на кредит. Хората живеят на кредит и нещата са повече от зле!
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евентуално Може би. Ще......
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ФВ, като най-голям производител на кетчуп и вурстове в света преминават в хранителната индустрия. Естествено, че и там ще продължат с лъжите си. Ще продават вурстове без месо и кетчуп без домати вътре, но ще ви убеждават, че това са най-полезните и хубави храни. От тези мошеници не трябва нищо да се купува. По всякакъв начин ще гледат да ви прецакат. Всъщност, кетчупа им със сигурност няма и грам домат вътре. В Германия не отглеждат домати,а нали не мислите,че от вносни правят кетчупа!
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ФВ ще се отказват от автомобилите, въобще.Преминават изцяло на кеТчук.
  • #3
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде, продажбите на Кайени спаднаха с 90%.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То пък много друдно да спреш раработката на нещо, което всъщност не разработваш, а само интегрираш.
  • #1
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама как така? Не може да бъде! Нали години наред ни убеждаваха, че от дизелите по-убаво нема. Сега защо обърнаха палачинката?А кога ще им се поиска отговорност за лъжите и манипулациите? А за това, че чрез лъжа и измама тровиха хората и продължават да го правят?Чрез тази лъжа и измама успяха да увеличат продажбите за сметка на честните компании, които в един момент имаха финансови затруднения и трябваше да бъдат изкупени точно от същите мошеници. ВАГ е най-иЗMeKярската компания на света.