IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Volkswagen и Ford заемат следващите две места в тази класация

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Британската статистическа агенция Regtransfers публикува свое проучване за това кои марки се продават най-добре в отделните държави по света. Резултатите са за 2016 г., като в тях влизат както леки коли, така и лекотоварни автомобили. Лидер в най-много държави - 49, е компанията Toyota.

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Картата е доста шарена (виж я в голяма резолюция), но ясно показва, че японският производител е далеч пред всички останали. На второ място е Volkswagen, който заема първо място по продажби в 14 страни, а на трето се нарежда Ford. Американската марка печели в 8 държави.

В България, както е известно, най-добре се представя Dacia. Румънската марка е лидер още в родината си, както и в Молдова, Македония и Мароко.

Любопитното е, че според проучването на Regtransfers през 2016 г. в цял свят са продадени 88,1 млн. нови коли. В същото време друга агенция - JATO Dynamics, още през февруари обяви резултат от 84,2 млн. бройки.

Снимка: Regtransfers
 

0 от 500
  • #7
    43 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    'Ако в България нямаше толкова простаци'....По-точно ако навремето Жан Виденов не беше изгонил Англичаните от Варна...ако алчните другари от БСП не бяха изнудвали Корейците и Банкянския пожарникар беше направил нещо по въпроса с инвеститорите...картинката в България щеше да е съвсем различна. Сега даваме пари на Румънците и се чудим как ще ги стигнем
  • #6
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако в България нямаше толкова простаци, които да купуват десетгодишни Мерцедеси и БМВ-та, вместо нови Шкоди или Фордове, вероятно класацията щеше да е друга!
  • #5
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Бойкот ( преди 6 години )
    Да попитам бизнесмените защо аджеба наливат пари в Румънската икономика ...не се сещам дачия да се произвежда у насДокато не привлечем сериозен производител - БОЙКОТ - само коли 2ра ръка. Само така ще се сетят за нас. Повечето Българи отдавна спазват богота главно фирмите развалят дисциплината с баничарките
  • #4
    42 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В най бедните държави Молдова македония и България се продават най много дачии защото на тези пазари нови коли се купуват предимно от бизнеса. ... Румъния и Мароко са производители на баничарките дачия
  • #3
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Естествено, както винаги сме сред най-бедните "Молдова, Македония и Мароко"
  • #2
    38 rate up comment 25 rate down comment
    Дошовица ( преди 6 години )
    Коет си е на сметка, си се купува!По няколко стотин автовоза се купуват само от фирми! Тези коли не са за лична употреба! Това е скапан японски чиреп, роб, дръгел.Поздрави от щутгард!
  • #1
    43 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да затова европейците от години се опитват да направят сериозна инвазия в САЩ ама не им се поолучава?Те в САЩ, япония и т.н. са недоразвити, защото не карат гоуфу нали?