IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda изтегля над 1 млн. автомобили

Акцията се отнася за модела Accord, произведен между 2013 и 2016 г.

Honda изтегля над 1 млн. автомобили

Японският производител Honda обяви, че изтегля в сервизите си 1,15 млн. автомобили от модела Accord, произведени през периода 2013-2016 г. Причината за акцията, която засяга пазара в САЩ, е 12-волтов датчик в акумулатора, който би могъл да предизвика пожар.

Honda изтегля над 1 млн. автомобили

Самият датчик, който се намира на кабела за отрицателния полюс и следи състоянието на акумулатора, би могъл да причини пожар, само ако уплътнението към него е дефектно. Така с времето може да проникне влага, която да доведе до корозия и късо съединение на сензора.

Собствениците на произведените през определения период автомобили ще получат официално писмо от Honda до края на месеца, като то ще съдържа инструкции за отстраняване на проблема от официален представител на компанията. За да е сигурно дали даден автомобил е безопасен, оторизираните сервизи ще провеждат тест на акумулаторните сензори и при евентуален проблем ще бъдат подменяни.

От компанията съобщават, че поради потенциалния голям брой части, необходими за безопасността на засегнатите автомобили, подмяна на дефектни части ще се извършва, само ако е необходимо. Ако даден сензор бъде в изправност, то той ще бъде допълнително уплътнен със специално лепило.

Досега са регистрирани четири пожара, като при нито един от инцидентите няма пострадали.

Снимка: Honda

Тагове: honda accord
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Токът чете от + към - посредством свободните електрони, които пък се движат от - към +. Сега си представи как датчика е плюса, окъсява и дава възможност за прием на свободни електрони...
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На тия японци влагата им разказа играта. Едни вече фалираха...
  • #11
    6 rate up comment 8 rate down comment
    електричаря ( преди 6 години )
    Само да уточня, че няма как датчика да стои на кабела на отрицателният полюс, да следи състоянието на акумулатора и да предизвика пожар! Просто НЯМА КАК ДА СТАНЕ.Дори и да не си следвал електроника би трябвало да се знае от обща култура, че отрицателен полюс НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР!!!Дажи с голи ръце може да го хванете и даже два отрицателни можете да ги допрете и пак нищо няма да се случи. Тук нивото е толкова ниско, че к0Meдиантите си правят вече гаргара с вас и ви хвърлят по върбите.
  • #10
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Друг факт е че най-малко стоят по сервизите :) колкото и да не им харесва на хейтърите :D" - За разлика от немските премиуми, които доста престоявят в сервизите и въртят силно схемата на магазините за части.
  • #9
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Дошовица ( преди 6 години )
    Японците дори за *** за зеле не стават...Като почнеш от Таката, до безличните тойоти всичко е лееш... изчислено, изчислено, *** па скучно и чупливо!Работя предимно след 22 на ботев и сливница ;)В свободното време съм на CL600 от 94та
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    няма ( преди 6 години )
    Няма върхово качество,митове и легенди.Има елементарни технологии,просто управление за това е измамно усещането че не се трошат..в каруца какво да се троши ? Карат по 40 годин и с един двигател, нямат супер двигатели или малки миксери или2 варианта на нещо 2.4-до 3.0Л . Сега ще вземат от сивика турбото и ще го пляснат на акорд-а много е ново да.
  • #7
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А някой ми говореше за японско качество.Щом и Хонда започнаха с милионните сервизни акции значи работата хич не е на добре.А по-лошото е,че няма да се подобри.
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    ужаст ( преди 6 години )
    ..не ни стигаше Дошко а вече има и Дошка и тя откачена като онзи... ужас ти викам..па и сопната ..да очакваме Рапона,Краставицата,Кретена,...Алоуу психиятрията,...тука има матрял бее....
  • #5
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що ни занимават с тези нещастници!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Jey leno ( преди 6 години )
    Ахахахаха,направо ме разсмяхте....