IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touareg напуска пазара в САЩ

Причината са ниски продажби и конкуренцията на два други модела на марката

Volkswagen Touareg напуска пазара в САЩ

Компанията Volkswagen е взела решение да прекрати продажбите на кросоувъра си Touareg на пазара в САЩ, съобщава изданието Motor Trend. Причините са спад на резултатите на всъдехода, както и наличието на два подобни автомобила на немската марка, които се продават зад Океана.

Volkswagen Touareg напуска пазара в САЩ

От началото на 2017 г. Volkswagen е продал 1630 бройки от модела. Това е с 26% по-малко от същия период на 2016 г. В същото време германският производител предлага в Щатите големия кросоувър Atlas, както и новия Tiguan. Така Touareg се оказва неактуален и съответно нежелан от клиентите.

Самият модел се продава в САЩ от 2003 г. Все още обаче не е ясно какво ще се случи със следващата му генерация, която ще бъде представена по време на автосалона във Франкфурт през септември. Тя ще бъде изградена на платформата MLB Evo, която е в основата на Audi Q7 и Bentley Bentayga.

Очаква се новият Touareg да порасне на размери и да получи нов външен вид. В гамата двигатели ще попаднат 3,0-литров дизелов V6 с 272 к.с. и 3,0-литров бензинов V6 с 340 к.с. Ще има и хибридна версия с бензинов турбомотор с 4 цилиндра и електрически двигател.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen touareg
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Porsche Cayenne ( преди 6 години )
    Благодаря ти за пожеланието, желая всичко най-добро и на теб!Аз също бих си взел спортен автомобил, но поне към момента в България това е на практика неприложимо!С тези пътища и дупки, къде в България мога да карам спокойно една 911-ка?Не казвам, че Кайена има проходимостта на Лада Нива или G класа, но поне до момента не ме е оставял никъде - за лошите ни пътища, легнали полицаи и бордюри си е подходящ!Естествено е, че не ходя в гората с него, макар че ходя за риба по черни пътища.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Porsche Cayenne ( преди 6 години )
    Значи щом имам Порше - задължително съм ***, мошеник, измамник! :-)Като програмист си изкарвам добри доходи и не ми е проблем да си поддържам колата като хората!А колкото до това дали Cayenne е Порше, май е по-добре сам да преценя!След като съм закупил и поддържам такъв автомобил, предполагам знам за какво става въпрос.Ако не е така - опровергайте ме! Какви Поршета сте имали, какви са ви впечатленията, хайде, нека говорим от първа ръка, а не "тук прочетох това", "там дочух онова"!
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Хората в Америка не пасат трева. Явно никой не иска Гоуемио Гоуф, хахах! ВАГен швабен е технология от 2001-ва на цена от 2017. И задължително какво - ама дизелче, как!:)))
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То кайена е толкова порше с агрегати от Ауди и платформа от Туарег, че не знам как въобще си вярвате.
  • #10
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Porsche Cayenne ( преди 6 години )
    Да, няма да си карам Поршето, ще карам Шевролет, да ми се смеят и кучетата...
  • #9
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    шевролет е най смехотворната марка ли хаха личи си че не си карал събърбан, силверадо или даже корвет
  • #8
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    И Атласа който изглежда мега-пенсионерски, като изваден от нафталина ще го спрат! Може да е малко по-евтин от Ford Edge, но форда убива атласа и отвън и отвътре!
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Туарег, откакто се е появил, не е нито рак, нито щука. Не е достатъчно голям, за да е пълноразмерен SUV, нито е достатъчно малък, за да е компактен. Значително нарастналите размери на задаващия се нов модел го доказват. А пазарът в САЩ хич не трае подобни продукти.
  • #6
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Единсвеният американски автомобил, който става за нещо, е Форд Мустанг!Всичко останало е толкова бутафорно, че продажбите му извън САЩ го доказват!Някой в Европа, Китай или Япония да си купува Додж, Кадилак или Шевролет?
  • #5
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно нормалните американци ще си го купят...Само че нормални американци няма много...Шеви? Ти сериозно ли?Това е най-смехотворната марка в историята на автомобилостроенето!