IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Холандия започна разследване срещу Suzuki и Fiat-Chrysler

Причината е добре позната – измама с вредните емисии на двигателите

В Холандия започна разследване срещу Suzuki и Fiat-Chrysler

Транспортната служба на Холандия (RDW) подозира компаниите Suzuki и Fiat-Chrysler в използването на специално програмно оборудване за фалшификация на екологичните тестове. За това бе съобщено в разпространен в медиите в страната доклад на организацията.

В Холандия започна разследване срещу Suzuki и Fiat-Chrysler

Документът е бил подготвен след предварително разследване, което е показало, че изпускателната система на 16 марки автомобили трябва да бъде подложена на по-сериозен анализ. Според данни на RDW, използването на специален софтуер за контрола на вредните емисии е разрешен единствено за защита на двигателя.

Допълнителното изследване е показало, че при два модела -  Suzuki Vitara и Jeep Grand Cherokee, програмата не се използва за предпазване на мотора, а води до по-високи нива на вредни емисии, които обаче са били прикрити от двата производителя. Разследването на RDW продължава, като от организацията допълват, че при останалите 14 модела системата е използвана по предназначение.

В Холандия започна разследване срещу Suzuki и Fiat-Chrysler

На свой ред прокуратурата на Холандия обяви официално, че започва за проучва „възможно неправомерно използване на програмно оборудване” от страна на компаниите Suzuki и Fiat-Chrysler. Срещу японците вече тече подобно разследване в собствената им държава, докато срещу италиано-американския концерн е заведено дело в САЩ.

Снимки: Suzuki, Fiat-Chrysler
 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До max ( преди 6 години )
    Залупен, какво общо има чисто нов Пасат с такъв на поне 4-7г, за каквито става въпрос?Аман от неандерталци...
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Твои приятели??? До кога с тази простотия, че един приятел едикво си бил направил.Аз пък имам приятел с чисто нов пасат и него нито са му писали и нито са му се обаждали. Това, че ти си *** не ни прави нас такива.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 6 години )
    Да му се невиди и гадната Германия, дето бърка в здравето на АМ феновете.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мухаха, има кампания от началото на 2016та. Има инфо по нета, мои приятели получиха вече писма. Привикват се всички без изключения, няма неискаш. Всичко става срещу подпис
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво са привикали ?? В европа НИЩО не са правили по техните автомобили! Имаше някакво малоумно предложение да увеличат гаранцията им и нищо по въпроса с манипулираните емисии.1во трябва да накажат, този който умищлено заблуждава органите и след това да разследват други фирми за прилагане на нормите на ЕС.Не може да подминеш доказана и призната манипулация и да не ги глобиш, а да търсиш да глобяваш други компании, на които тепърва да им се търсят прегрешения тенденциозно.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Всички разследвания в ЕС, трябва да се правят след като накарат VW да изтегли всичките си 8 мил. автомобила засегнати от дизелгейт от европа."Айде стига с тая прос**тия. ФВ отдавна ги привиква по сервизите. Има обявена сервизна акция вече повече от година. Разбира се тези с коли н-та ръка, няма как да го знаят...
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    новото а8 от съседната статия е външен к3неф!!!!!
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе общо взето европейците са приели законите на немците, а сега търсят за какво да глобяват всички други, но не и тези които сами си признаха, че манипулират емисиите и там няма какво и да доказват...Всички разследвания в ЕС, трябва да се правят след като накарат VW да изтегли всичките си 8 мил. автомобила засегнати от дизелгейт от европа.Какво разследват тоя и оня, като имат доказана и призната манипулация???Смешна история. Ако има наказание за едни трябва да има и за другите.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този двигател в JEEP не се монтира в Опел или Фиат.Това е разследване на условията, при които се изключват част от "очистващите" системи и съпоставянето им с нормативите на ЕС.Уж щяха за 2.0 дизела на 500X да ги съдят, ама се отказаха, защото така са си написали правилата в ЕС. Всичко останало е глупост след глупост.Ако не е в условия на стенд измервания няма проблем. Друг е въпроса как се тълкуват правилата за "предпазване на двигателя", защото от мерцедес си спират системите още при 15 гр.