IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

От 2002 уникалната кола е скрита от любопитни погледи

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

Преди около две десетилетия Audi се заиграли с идеята да сътворят Coupe версия на своята флагманска лимузина A8. За целта те се свързали с независимия производител IVM Automotive в Мюнхен, който трябвало да помогне при създаването на напълно функциониращ прототип. Същият бил готов за автомобилното изложение в Женева през 2007, когато бил представен официално пред публика. Уникалната машина била изпълнена в син цвят Ming Blue Pearl и получила серия от промени спрямо фабричното А8 с четири врати.

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

Прототипът бил малко по-къс от обикновеното A8 Sedan и получил нови панели почти навсякъде по алуминиевото си купе, както и четири индивидуални седалки с вградени в тях колани, адаптирани от Audi Cabrio. Отсъствието на конвенционална средна колонка кара автомобилът да изглежда значително по-елегантен от оригиналната А8-ца, за което помага и спускащия се плавно надолу покрив и елегантния страничен профил.

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

За съжаление, в Audi решили да прекратят разработката на двувратата А8-ца, заради опасенията си, че моделът така или иначе няма се представя убедително на пазара. По това време от германската компания се страхували новият им автомобил да не последва съдбата на BMW 8 Series - друго голямо и луксозно купе, което така и не постига пазарните резултати, заложени от производителите му. Интересно е как след години тенденциите се променят и потребителите днес засипват подобни автомобили с интереса си.

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

Какво се случва с единственото Audi A8 с две врати, остава неясно. Според някои източници колата не е била показвана пред публика от 2002, а в момента се намира в гаража на компанията, която я е построила - IVM Automotive.

Добрата новина за феновете на големи и луксозни купета обаче е, че от германската компания може да пуснат на пазара Coupe версия на следващото поколение на лимузината А8, което трябва да бъде представено във вторник. От години в интернет пространството циркулират слухове относно появата на подобен автомобил, като според някои от тях той ще носи името A9 Coupe.

В края на 2014 от Audi подхраниха тези слухове с представянето на впечатляващия концепт Prologue, който можете да видите на снимките по-долу. В съвсем близко бъдеще предстои да разберем дали от Инголщат са премислили решението си да представят директен конкурент на Mercedes S-Class Coupe и бъдещото BMW 8-Series, чиято премиера е насрочена за 2018.

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?

Какво се случва със забравеното Audi A8 с две врати?



 

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Тея дето са ми сложили минуси, съм сигурен че са големи фенове и на 124-ка купе, и обичат да гледат лошо от шлеп с две врати...но вече сме 2017, не 97-а пичове!От старите премиуми ако трябва да избирам А8 или 7-ца при всички случаи предпочитам Аудито! Бавареца не ме кефи хич, може би щото не съм мутра...
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    Абе в екстрите и кефа от шофирането на това Ауди не се и съмнявам. Обаче тоя дизайн, нещо много негодялан ми се вижда. 8-*** серия на БМВ (въпреки, че е по-стар модел), ЦЛ на Мерцедес и дори СЦ на Лексус от тези години са къде-къде...
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Изключително безсмислена кола - 5 метров кораб, с незаменимата екстра - стани, да седна! Не, благодаря! Имам два хечбека, единия е с 4 врати, другия - с 2....никога повече няма да купя хечбек с две врати, какво остава за двуврат шлеп!
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    перфектна кола и возия...за куатрото няма нужда да се споменава.....не харесвам Мерцедес и БМВ....това са последните коли в моята класация...след Ауди бих купил само Японка
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    много странна марка са ауди - не знам как успяват едновременно да правят най-красивите комбита и най-грозните купета. тия дизайнери не си ли говорят помежду си. ама както и да е не бих си купил повече нищо от тях заради тия измами с емисиите!
  • #7
    5 rate up comment 13 rate down comment
    WC ( преди 6 години )
    Аре стегни се и ти. Коментарите са свободни.Всеки може да си пише, каквото си иска.Кое било излязло, кой бил неподготвен...
  • #6
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Bo ( преди 6 години )
    Въпроса е, че не може да се изказваш за нещо, което дори не е излезнало в производство с думата"***"!Сядал ли си, че да се изказваш неподготвен? И това, мнение е ли е "Тоалетна с две врати" Я се стегни малко!
  • #5
    16 rate up comment 12 rate down comment
    WC ( преди 6 години )
    Не бъркай оценка с мнение.Мнението не слага етикет и не определя стойност.Стойността от своя страна , не определя мнение.Трябва ли всичко струващо 150-200хил. та дори и 20-30хил. да ти харесва?Не нали?Айде със здраве.Тези неща за чичковците, ходи ги разпрявяй на пейката в махлата.Току виж ,някой ти обърнал внимание.
  • #4
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Bo ( преди 6 години )
    WC-Може би не си ти човека, който ще определи дали този автомибил за 150-200 хил.е тоалетна! Освен, ако задните ти части не са оценени от някой чичко на подобна стойност.
  • #3
    17 rate up comment 25 rate down comment
    WC ( преди 6 години )
    Тоалетна с две врати.