IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на Mercedes продължават да растат

Компанията подобрява нови рекорди на световните пазари

Продажбите на Mercedes продължават да растат

Нещата при Mercedes-Benz продължават да се развиват отлично, като за първите 6 месеца от годината компанията от Щутгарт успя съществено да увеличи продажбите на свои автомобили. Благодарение на това бяха подобрени няколко рекорда.

Продажбите на Mercedes продължават да растат

За първото полугодие в цял сят компанията е реализирала 1 144 274 нови автомобила, което е с 13,7% повече от аналогичния период за 2016 г. Само за юни резултатът е 209 309 продажби, като марката Mercedes е лидер в луксозния сегмент на пазарите в Германия, Италия, Франция, Белгия, Португалия, Австрия, Южна Корея, Япония, Австралия, Тайван, САЩ и Канада.

Продажбите на Mercedes продължават да растат

Най-много автомобили за 6 месеца са продадени в Европа – 484 120. В Азиатско-Тихоокеанския регион резултатът е 438 710, а в Китай – 292 679, като ръстът в тази държава, която е и най-големият пазар на света, е 34,5%. В страните от NAFTA (САЩ, Канада и Мексико) увеличението е по-малко – с 2,1%, като там са били продадени 193 899 нови коли.

Продажбите на Mercedes продължават да растат

Бестселърът на марката е Mercedes-Benz C-Class, от който през периода януари-юни са продадени 210 000 единици. Сериозен ръст – от 68,4%, отбелязва и E-Class с резултат 181 490 бройки. Добре се представят и кросоувърите – 385 044 нови коли за 6 месеца, което е увеличение с 13,4%.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    до МЕТАХА:Нямаше как да се напия колега, просто защото на другия другия ден трябваше да пътувам до Кьолн по работа, и трябваше да съм в кондиция. За това и не можа да стане както си му е реда. :D
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Давам и аз си мисля че БМВ ще подменят скоро моделната си гама. Нали наеха дизайнера на Шкода. Ще завалят едни Кодиаци ... А Мерцедес в момента нямат стигане. Инфинити са другата марка която прави интересни неща в премиум сегмента, но не мисля че са конглокенция на Мерцедес. По-скоро на БМВ и Ауди. За Лексус изобщо не ми се говори, че последните им модели са напудрени Тойотки.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    JDM+Mercedes нямам нищо против , но много ясно си описал нещата. Или не си се напил като българин , илиги пишеш наизуст !
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Не се засинявайте от възторг по тия статистики първо,защото най-вероятно са маркетингов трик,но главно,защото само до преди една година,Мерцедес бяха далеч от тези продажби и то повече от десетилетие.През последните три години Мерц подновиха почти цялата си гама и то главно големите модели и добрите резултати през тази,се дължат на това.С малки изключения,гамата на БМВ е към края на жизнения си път и предстои подмяна на почти всички класове.Кой с какво и на кого се заканва... ще видим догодина.
  • #9
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес не е премиум мерцедес е народна кола може да се конглокира с Опел по гниене
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лично мое мнение е, че тези заоблени и зализани мерцедеси не са това, което трябва да бъдат. Много комерсиално и по китайски взеха да изглеждат. Мерцедес не е просто марка, а институция, но е направиха ширпотреба и се радват, като деца колко много са продали. Преди години да караш Мерцедес беше нещо, като положение в обществото и ти го заявяваш с тази кола. В момента с марката могат да се предвижват сулю и пулю. Продал някоя нива на баба си или врътнал далаверка и хоп с мерджан.Така не се прави
  • #7
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес е номер 1 в която и да е държава на цялата планета! Символ на качество и на добре свършена работа!
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стараят се хората и им се получава. След отстъплението в качеството след 2000 г. от 2007-8-*** нещата пак влязоха в релси. Драстично се вдигна качеството и в същото време се заложи на авангардни технологии и дизайн. Най-впечатляващото е, че успяха да реагират с нови модели и концепции като ужилени на статистиките за по-добри продажби в премиум класа от БМВ и Ауди. Цетче каза: До 2020 г. искам Мерцедес да се върне на първите места в класа си, и като гледам, даже по-рано ще успеят.
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    Живея във Франкфурт, и миналата седмица с приятелката ми бяхме на едно парти. Тя уж нямаше да пие алкохол и щеше да ни прибере.Обаче стана така, че и двамата пихме и се наложи да се приберем с такси.Таксито беше последната Е-Класа авантгард (с голямата емблема), дизел.Страшен автомобил просто ! Няма никакъв шум от двигателя, гумите или от въздушната струя.Изключителен комфорт на окачването и интериора. 9 предавки, разбираш, че сменя предавките, само ако гледаш оборотомера.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    W124 vs E34 -> W124W210 vs E39 -> E39W211 vs E60 -> W211W212 vs F10 -> F10W213 vs G30 -> W213