IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

До края на годината компанията ще покаже два нови спортни автомобила

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

Компанията Audi смята да започне да предлага модели от гамата RS само със задно предаване. Тяхната цел ще бъде да се конкурират с автомобилите на Mercedes-AMG и BMW M GmbH. Това съобщи пред изданието Auto Express шефът на подразделението Audi Sport - Стефан Винкелман.

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

От думите на топ-мениджъра става ясно, че подобен ход е бил обмислян още по времето, когато спортното подразделение на марката се казваше Quattro GmbH. Идеята за направата на подобни машии ще помогне за бъдещето развитие на компанията като цяло.

„Ние сме наясно, че обозначението Quattro заблуждава до голяма степен нашите клиенти. Това е система за задвижване на четирите колела и е едно от нещата, които правят Audi велика марка. В същото време името не е съвсем правилно и обърква хората. Затова смятам, че трябва да предложим на клиентите си автомобили, които да бъдат достъпни само със задно задвижане”, обясни Винкелман.

Шефът на Audi Sport допълни, че на автосалона във Франкфурт през септември компанията ще покаже 2 нови модела на Audi с индекс RS, но не уточни какви ще бъдат те. Със сигурност по-късно ще се появят и RS-версии на бъдещите електрически модели на марката.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #1
    35 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не само наименованието куатро заблуждава, а целият концерн заблуждава и открито лъже. Куатро даже не е немска дума, а сте я чопнали от италянците. Кръщавали сте модели така без 4х4, лъгали сте за какво ли не и най-големите лъжи дизелгейт излязоха накрая наяве.Закривайте перачницата и стига толкова лъжи!