IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

Автоапаши ги крадат, вървят от 300 до 1000 лева на черно

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

КАТ нямат техника, за да преглеждат автомобилите без катализатор, обяви пред Bulgaria ON AIR Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

"Трябва да си зададем въпроса, защо на тези автомобили се позволява да се движат? Защото КАТ нямат техника, за да ги преглеждат", настоя тя.

"Никой няма право да трови атмосферата и въздуха. Уви, смятам, че идеята на екоминистър Нено Димов няма да се случи", прогнозира Владислав Панев от "Зелените".

Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.

"КАТ е първата институция, която трябва да каже дали автомобилът е годен за движение по пътищата. Държавата не може да каже, че спира автомобилите от утре. Трябва да има гратисен период, за да могат собствениците да ги сменят", поясни той.

Подробности четете в Dnes.bg:
 

0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как да се открадне нещо, което 95% от автомобилите нов внос не притежават!!!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Пък накрая и финансовото може да каже какви мерки и стимули и субсидии ще отпусне за закупуване на нова "еко" кола!!! В противен случай всичите тия бандити дето изброих да ходят ... знаете къде!
  • #3
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Ами МВР първо да каже колко случая на откраднат катализатор са решили! После не знам и аз кое министврство да каже с калпавите горива в БГ колко ще изтрае един катализатор преди да се задръсти и спре да работи - след един или цели два резервоара ще трявба да го сменям пак?! А няма да е лошо да каже тоя *** в Еко-министерството и как предвижда да остави 60-70% (ако не и повече) от населението без превоз и какво ще прави с тия стари трошки!!!
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Защо? Отговорът се вижда на снимката по-горе.
  • #1
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази сага с катализаторите се превръща в откровен опит за рекет.Министърчето , което си вози д-то на служебното автомобилче вкарва някаква идейка и ако се превърне в реалност автоматично около 30%-50% от икономически активното население на България ще се превъне в закононарушител със съответните финансови последици за това.А ако масово хората започнат да си монтират катализаторите цената на услугата ще се вдегне спекулативно няколко пъти и паричките ще потънат в нечий лобистки джобчета .