IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още изненади от "Синя зона"

Платеното паркиране в София ще важи чак до 19:30 в делници, и в целия съботен ден

Още изненади от

Столичният общински съвет подготвя за гласуване нови промени във функционирането на системата за платено паркиране, които, както се досещате, няма да са в полза на шофьорите.

Още изненади от
Снимка: dnes.bg

Предложенията са две и се отнасят до т. нар. "Синя зона", която обхваща централните градски части. Едната идея е тя да важи в събота до 18:00 часа, вместо до 14:00, както е в момента.

Втората предвижда в работни дни обхватът на зоната да се измести с половин час напред - вместо от 8:00 до 19:00, както е сега, платеното паркиране ще действа от 8:30 до 19:30. По информация на Automedia.bg събираемостта от зоната рано сутрин е най-ниска, което вероятно обяснява в най-голяма степен тази промяна.

Очаква се общинският съвет да гласува предложенията през юли и те да влязат в сила незабавно.

Това ще е втора промяна в столичното платено паркиране в последно време, след като преди месец общината разшири територията на по-евтината "Зелена зона", така че да включи още 4500 места за паркиране в районите "Средец" и "Лозенец". Досега там се паркираше безплатно.

 

0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изоставените коли значително намаляха. Ако видиш такава, подай сигнал до общината. Те лепят предупрежение на нея и ако никой не се обади, я вдигат. Схемата работи отлично, виждал съм няколко случая.
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е то в София вече почти никъде не може да се иде с кола. От застопорени трошляци пред блоковете, които завзеха и зелените площи, няма отърване. Проблемът е наистина сериозен. Айде да се направи и една акция за изоставени коли, пълно е!
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Докато не създадете НОВИ паркоместа, нищо няма да се промени. Аз рядко слизам до центъра с кола, не защото ми е скъпо да си платя, а защото НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА, за които да си платя.