IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Предупреждението, че ни снимат отпада окончателно

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Знакът Е24, който предупреждава за камери на пътя, ще бъде премахнат. Това решиха депутатите, които приеха окончателно промените в Закона за движение по пътищата.

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Вносителите на промяна - ГЕРБ, са категорични, че когато шофьорите са предупреждавани за камера на пътя, те намаляват, но след това продължават да се движат с превишена скорост. Така се стига и до повече смъртни случая на пътя. Според депутатите, това  развива чувство за безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

С промените в закона се налагат и по-сериозни санкции на собствениците на автомобили, които ги дават на пияни, дрогирани и нередовни шофьори. При такива случаи се предвижда прекратяване на регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година. Кой обаче трябва да носи отговорността - шофьорът или собственикът на колата, стана повод за спорове между депутатите, които не успяха да достигнат до единно мнение по въпроса.

Още по темата четете в Dnes.bg

 

0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    С модерен автомобил се чувствал спрял с 60 км/ч. Това изобщо не ме интересува. Интересува ме че няма да имаш същото време за реакция и някой ще пострада.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С 60 все едно си спрял, ама кварталния наркоман като си го каже същото и трепериш за родата. Нал тъй?А като дойдат празници и новините пълни с трупове, заради лоши пътища или заради превишена скорост и алкохол е това?Айде малко по-сериозно, те си го правят за да събират легално повече глоби, за нас надеждата за по-малко инциденти.Ако бяхме умни нямаше да се запуснем толкова!
  • #6
    21 rate up comment 0 rate down comment
    все по-разочарован ( преди 6 години )
    Бе няма за последно :) Окаяните пътища ми бъркат в джоба още повече. Коли на по 10+ години се внасят с оригинално окачване, тук за 6 месеца приключва, ок стари са, но сменят с нови оригинални части и пак не изкарват и половината живот. За данъците да не говорим, само на държавата за кола 160коня плащам 400лв за да мога да я карам навсякъде. С горивата ни ***, вдигат избирателно колите на забранени места за паркиране и по този начин не създават никакъв ред, ами пак го правят на бизнес,***
  • #5
    27 rate up comment 1 rate down comment
    разочарован ( преди 6 години )
    Значи в целия ЕС е задължително да има упоменаващ знак за радар,ние не!? Защо винаги сме с най-спорните европейски закони и винаги срещу най-адекватните? Продължаваме да гоним недостижим стандарт, илюзорното покачване на доходите си е пълен смях, инфлацията всичко изяжда.Както и де, но това ми прилича на законен рекет.С модерен автомобил при 60 все едно съм спрял, а това е масовия знак за кръстовища и отбивки с каквито е пълно.Има много за говорене, но за последно само ще спомена окаяните пътища
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Първите изгорели вече пишат тук. Мухахах.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Пецата ( преди 6 години )
    Газ до ламарината да й е леко на машината
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може ли. мине не мине половин година и пак нови промени в този закон - винаги в ущърб на шофьорите и винаги в полза на управляващата крадлива шайка! Откраднатити милиарди от тиквата трябва да се връщат...от нас обаче - шофьорите!Мога да ви кажа господа управляващи - *** СЪМ ВИ МАЙКАТА!! Нищо не може да ме накара да ви спазвам неадекватните ограничения!!! От днес, даже напук винаги ще карам с превишена скорост, духайте го под вода!!!
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    пиле миел ( преди 6 години )
    Удобрявам, и конфискация на автомобила после ако не се внесат клобите, че ми писна от *** по пътя