IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японските коли и части поевтиняват в Европа

ЕС предлага веднага да свали някои мита

Японските коли и части поевтиняват в Европа

Европейския съюз е готов веднага да предложи на Япония премахване вносните такси за автомобили и автомобилни части, които идват от Страната на изгряващото слънце, съобщи агенция Nikkei.

Ще поевтинеят ли японските коли и части в Европа?

В отговор на това ЕС иска свалянето на вносните мита за селскостопанската продукция, която идва в Япония от Европа, като тук влизат свинско месо, сирене и вино. Решението на Токио няма да е лесно, тъй като опозицията в японския парламент е против отмяната на тези мита, защото това може да застраши местните производители.

Около 10% от външната търговия на Япония е със страните от ЕС, така че подобно споразумение, което може да бъде подписано в началото на юли, ще се отрази добре на бизнеса.

Сега ЕС налага мита от около 3-4 процента на автомобилните части и 10% на готовите коли, които идват от Япония. Според Nikkei, офертата на ЕС обхваща 90% от автомобилните части и промяната на законодателството може да влезе в сила веднага.

Митата за автомобилите обаче ще е по-сложна тема – японците искат те да отпаднат в рамките на следващите 7 години, а от ЕС държат срокът да е 10 години.

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха-ха, ама верно ли? Отдавна всички ги правят в ЕС, без мита, пък не си продават ***. Що бре? Дори корейците продават повече. От друга страна самураите ги е страх от "Решението на Токио няма да е лесно, тъй като опозицията в японския парламент е против отмяната на тези мита, защото това може да застраши местните производители. "Да не им подбият скапаното саке, дето за нищо не става.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те пак коли, като са сложили е добре. Ами ако бяха объркали снимките, което им е запазена марка. Иначе в триенето грешка нямат, но да си оправят глупостите никак не ги бива.А относно новината дано по-скоро да ги махат тези мита, за да се види кой, кой е, а не с разни непазарни средства да си разчистват пазара на трошляци.
  • #3
    24 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    поне на снимката да бяхте сложили японски автомобил, а не Ford Kuga...
  • #2
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както винаги европейците (известно ни е точно кои) са против падането на митата и отлагането им. Въртят и сучат, но не и не. Страх ги е за Б0клучавата им продукция и заради това не искат да имат конКуренция.Смешници немски!Хората, които разбрат си вземат японско, въпреки по-високата цена, защото знаят, че всяка стотинка си струва и няма да са абонати на сервизите.
  • #1
    25 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хехее, 10% Европа здраво я шубе от японките.