IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota счупи рекорда на "Льо Ман"

Камуй Кобаяши записа най-бързата обиколка в историята на митичната писта „Сарт“ и ще стартира първи

Toyota счупи рекорда на

По време на втората квалификация преди 85-ото издание на „24 часа на Льо Ман“ тази година, Камуй Кобаяши записа най-бързата обиколка в историята на френската писта „Сарт“. Със своята Toyota #7 японецът спря хронометрите на 3:14.791 минути, подобрявайки досегашния рекорд на Нийл Яни и Porsche с близо 2 секунди.

Toyota счупи рекорда на Льо Ман

Обиколката на Кобаяши беше толкова невероятно бърза, че резултатът му подобри и квалификационен тур от 1985 г., когато на пистата е имало четири завоя по-малко.

От британското издание Autosport, разясняват: „Времето на Кобаяши засенчи квалификационната обиколка на Ханс Щук, с който германецът печели полпозишъна в Льо Ман през 1985, когато конфигурацията на трасето е с четири завоя по-малко.“

Toyota счупи рекорда на Льо Ман

Резултатът на Кобаяши идва да ни покаже, че през тази година автомобилите са много бързи, а условията на пистата по време на неговата обиколка са били идеални – перфектна температура, попътен вятър на правите, насрещен вятър на бързите завои „Porsche”, който улеснява пилотите.



Със своята рекордна обиколка, Кобаяши осигури полпозишъна на себе си и своите съотборници Майк Конуей и Стефан Саразен (Toyota №7) в тазгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“, което започва в събота в 16:00 ч. българско време. До тях на първата редица се класира другата Toyota (№8), в която ще се редуват Казуки Накаджима, Себастиен Буеми и Антъни Дейвидсън. Трети ще стартира прототипът Porsche №1, който изостана на една десета от секундата.

Най-доброто време за Porsche записа Нийл Яни в кола №1, който спря хронометрите на 3:17.159 минути, регистрирайки почти две секунди и половина изоставане от сензационното време на Кобаяши. Вторият прототип на Porsche остана на пистата в голяма част от финалната квалификационна сесия, но в крайна сметка Брендън Хартли бе принуден да намали и спре на комплекса от завои „Индианаполис“, което се наложи заради увеличената температура на маслото в двигателя на прототипа. Въпреки това, екипажът Брендън Хартли, Ърл Бамбър и Тимо Бернхард, ще стартира от четвъртото място.

Toyota счупи рекорда на Льо Ман

При по-малките прототипи от LMP2 полпозишъна спечели Алекс Лин за руския отбор на G-Drive с кола №26, записвайки 3:24.352 минути. Екипажът на тази машина се допълва от французинът Пиер Тирие и руснакът Роман Русинов.

В клас GTE Pro първо време даде Aston Martin Vantage №97 с Дарън Търнър зад волана, който записа 3:50.837 минути, с което измести от първото място колегата си Ричи Конуей в другия Aston Martin №95. В последствие двата британски автомобила бяха разделени от Джеймс Галадо и неговото AF Corse Ferrari №51.

Бразилецът Фернандо Реес осигури челното място на своя отбор Larbre Competition в най-ниския клас GTE Am, затваряйки 13-километровата обиколка за 3:52.843 минути със своя Chevrolet Corvette.
 

Тагове: toyota motorsport porsch
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    вярното заглавие е койота пак се счупи на льо ман !*** !
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много се състезават на Ле Ман,но само Порше печели.Достоен заместник на братчетата от Ауди.А за Тойота каво да се каже,освен пълна трагедия,аматьорщина и въздух под налягане.
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота счупи и *** на ЛьоМан, освен рекорда!Честита 19та победе на най-великите!
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баси драмата тая година на Ле Ман.Ей за това ги гледам тия състезания,всичко е възможно,дори кола от ЛМП2 да спечели.Бем ти формулата,бем ти ВРЦ.Ле Ман е истината.
  • #13
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Койотите отново за скрабТолкова за това , колко са надеждниСрам и позорДошшо да се застреля
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май пак не са с удължена гаранция.Като гледам двете вече отпаднаха,само една остана,*** и тя не се знае дали няма завърши в бокса.Тая година са с 3 коли и пак не могат да победят.Пълна трагедия са тия оризари,както винаги.
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Миналата година, на Тойота им изтече гаранцията на последната обиколка. Дано тази година да са с удължена гаранция ...
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някой хора тук са скарани с елементарното мислене дори.Новината е, че имаме поставен рекорд, а не за това, че са били първи в квалификациите и ще стартират първи. Правете разлика!
  • #9
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГито е плод на спукан презерватив сигурно, но като се замисля, че от неговия етнос не ползват подобни атрибути ни става ясно, че може да е обиран с лъжицата от рогоската.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сигурно те разбираме, как си се пръкнал....