IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Опитите за летящ автомобил на Toyota засега предизвикват само смях (ВИДЕО)

Машината се задържа във въздуха едва няколко секунди

Опитите за летящ автомобил на Toyota засега предизвикват само смях (ВИДЕО)

Преди около месец стана ясно, че японската корпорация Toyota Group ще инвестира 42,5 млн. йени – около 386 000 долара, в разработката на летящ автомобил. Той ще носи името SkyDrive и ще трябва да запали огъня при откриването на олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Опитите за летящ автомобил на Toyota засега предизвикват само смях (ВИДЕО)

В YouTube се появи запис с изпитанията на прототип на бъдещата машина. Те се провеждат от млади инженери от фирмата Cartivator, в която Toyota влага средства. Според шефа на компанията – Цубаса Накамура, целта е възможно най-плавно преминаване на автомобила от движение на пътя към полет.

Първите опити обаче изглеждат доста комично – шумната машина с 4 ротора пада на земята само няколко секунди, след като е излетяла. Под роторите са монтирани 4 баскетбони топки, които играят ролята на възглавници при призимяването. Видеото предизвика доста подигравателни коментари по адрес на екипа, който обаче е категоричен, че ще продължи с изпитанията.


През април компанията Google също показа прототип на летящ автомобил, който предизвика доста саркастични забележки в интерент-пространството.

Снимка и видео: YouTube

 

Тагове: toyota cartivator
0 от 500