IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche също се разследва заради вредните емисии

Компанията от Щутгарт е използвала лъжлив софтуер на двигателите си

Porsche също се разследва заради вредните емисии

Федералната агенция по автомобилен транспорт на Германия започна разследване срещу компанията Porsche, която е заподозряна в измама с нивата на вредните емисии, съобщава агенция Reuters.

Porsche също се разследва заради вредните емисии

В агенцията смятат, че Porsche използва специален софтуер, който намалява вредните емисии по време на тестове. Програмата „разбира” кога автомобилът е закачен на стенд и изключва измерващото оборудване. Така се имитира движение, но в същото време воланът се намира в статично положение, а това не отговаря на изискванията при проверка.

Пред изданието Automotive News представител на Porsche обяви, че компанията му никога не е използвала подобен софтуер, както и на други манипулиращи тестовете програми на своите автомобили.

Разследването срещу Porsche стартира само ден след като друга компания от Volkswagen AG – Audi, бе обвинена в същите манипулации на дизелови мотори. Става дума за V6 и V8 двигателите на флагмана на марката A8.

Снимка: Porsche
 

Тагове: porsche
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Немски? Премиум? От ваген? Купете и бъдете балъци...
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Химко Враца бе ВАГи!"Ок, един единствен. Говориш, все едно си бил директор там или поне счетоводител. Ако един бизнес е печеливш, нали се сещаш как се продава? Фермера ти го е написал.."...която беше изкупена предимно от немски фирми или техни подфирми и предприятията ни бяха ЗАТВОРЕНИ"Останалите? Нали пишеш, че почти всички са изкупени? Аз пък мога да ти изредя много немски фирми работещи у нас, при това без да купуват нищо и разширяващи бизнеса си.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    Химко Враца произвеждаше карбамид а не амониева селитра.Такъв завод се строи на морето и тора влиза направо в корабите.А не товари вагони,прави маневри и разтоварвали.Основните пазари бяха Китай и Индия.Сега внасяме от Китай и други държави като Египет който имат собствена газ.И сега има шанс да поднови производството на новия продукт IAN, ама Русия ни продава скъпо газ
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Химко Враца бе ВАГи! Купиха го немската BASF с договор да увеличат производство и работни места и след първата година го ликвидираха буквално. Пълна ликвидация и тайна разпродажба на машини и оборудване. Най-голям производител В СВЕТА на амониева селитра и пряк кан КуРент на немците. Познай кой завзе пазарите на Химко и кой сега е най-голям.
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "На невярващите само ще припомня за нашата индустрия, която беше изкупена предимно от немски фирми или техни подфирми и предприятията ни бяха ЗАТВОРЕНИ."Дай некви примери, щото не се сещам за нито една такава. Виж, сещам се за купени и работещи да, също и влезли и работещи също. Дори работещи прилично и точно!
  • #3
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато стане въпрос чужди компании да купят някоя немска се задействат политически в Германия и забраняват това да стане. Когато обаче немска фирма ще купува чужда цялата държава и всички лобита се впрягат да се случи това. Полудържавната ВАГ изкупи много марки и ги превърна в ширпотреба. Така е с цялата им икономика и индустрия. Германия е туморът на ЕС!Напълни континента с т***р***мбуки и после изнудва другите държави да ги приемат, а те самите си ги искаха.Ами да си ги държат тАпите шваби.
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То да беше само автомобилостроенето с мед да ги намажеш!Във всяка сфера те ползват мошенически практики и далавери.На невярващите само ще припомня за нашата индустрия, която беше изкупена предимно от немски фирми или техни подфирми и предприятията ни бяха ЗАТВОРЕНИ. Дори такива с печалба и договори за години напред. По най-лесен начин ликвидират конKyPенцията и се настаняват техните фирми вносители. В момента само внасяме и нищо не произвеждаме. С гърците постъпиха по същия начин .
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Е то има ли германска автомобило-строителна фирма която да не се занимава с мошенничество