IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Властите в Германия откриха измама с моторите на флагмана A8

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Ново обвинение срещу компанията Audi за манипулиране на резултатите от вредните емисии на дизеловите двигатели бе повдигнато от властите в Германия. Този път то засяга флагмана на марката – A8, съобщава Automotive News.

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Министерството на транспорта на Германия нареди да бъдат изтеглени 24 000 автомобила от моделите A7 и A8, произведени през периода 2009-2013 г. Половината от колите са продадени от Audi на вътрешния пазар, а останалите в чужбина.

Властите считат, че при тези машини при завъртане на волана на повече от 15 градуса емисиите от азотен оксид са два пъти повече от разрешените.от законодателството. Това е първият случай, когато в така наречения „Дизелгейт” е замесен флагманът на Audi. Става въпрос за лимузините, оборудвани с V6 и V8 TDI мотори.

Шефът на концерна Volkswagen Матиас Мюлер вече е бил привикан в Министерството на транспорта, където трябва да даде обяснения. Компанията Audi е получила срок най-късно до 12 юни да обяви сервизна акция и да започне отстраняването на дефекта.

Производителят от Инголщад е подложен на сериозен натиск в Германия, след като още през март прокуратурата и полицията извършиха обиски в 11 офиса на компания, както и в домовете на някои от нейните ръководители. Тогава бяха търсени и иззети материали, свързани именно с дизеловите мотори на компанията.

Снимка: Audi

Тагове: audi a8 a7
0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Оказва се, че алуди не само недозавива ами и допълнително цапа при опит за завой!2 в 1 както се казва!
  • #12
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривайте перачницата!
  • #11
    12 rate up comment 15 rate down comment
    mariovial ( преди 6 години )
    Бих попитал "анонимния" с тиквите, от София до Бургас колко от времето ще е с навит на повече от 15 градуса волан та да замърси въздуха.Или може би карайки в града замърсява когато прави завой.Не знам за вас но за мен това е несериозно. Забележете че колата не замърсява когато се движи на право а само когато завива. Пълни глупости. Какъв стенд,какви пет лева?
  • #10
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз пък съм карап винаги бензин. В момента карам дизел за първи път и е точно от тези с много коне. Ами следващия ми автомобил няма да е дизел със сигърност. Това тропане и хлопане много ме дразни. Да върви много и залепя за седалките, ама като спра в гаража и мирише на сажди ужасно, въпреки че е евро 5 и си има уж всичко по книжка. С бензина пак имаше миризма на изгорели газове, ама при дизелите не се диша. Да не говорим за *** оставящи облак след тях...
  • #9
    17 rate up comment 0 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Ъъъъ в завой се намалявало?!?! пфхахаха намалява се переди завоя, в него се влиза "на скорост" (двигателя да е в обороти) и се излиза с газ...за пореден път се убеждавам , че пищещия почти всички коментари е максимум колоездач.
  • #8
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Истината е в бензина - няма как веднъж да си купиш бензинов автомобил и след това да минеш на нафтова печка! "Карал съм 14г бензини, в момента карам дизел, вече 10г. Навремето го плюех, сега ми е смешно, къв глу*** съм бил. По голям кеф от дизел с големи коне няма! Е има, но с тях бягаш от бензиностанция до следващата...
  • #7
    20 rate up comment 7 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Когато в САЩ осъдиха Волсваген, българските дойче-фенчета ревяха с пълно гърло, че това станало щото американските съдии били много корумпирани и искали да съсипят ЧЕСНАТА германската конглокенция. Дали сега ще обвинят и германските съдии в същото, ще ми бъде много забавно
  • #6
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Само голфаджиите вземат завоите с газ. И ръчна. Закривай измамническата марка. :))
  • #5
    34 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом дори Германия не може да си затвори очите за безобразията на ВАГ, представете си какви са.
  • #4
    46 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не бе тикви - когато волана е изцяло прав за определено време и не мърда значи е на стенд, а когато се "използва" волана значи не е на стенд и софтуера не ограничава мощността на двигателя и очистващите системи. Демек още един софтуер за разпознаване кога колата е на стед за тестове и кога е в реални условия - софтуер за заблуждаване на властите и лъжене при тестовете.