IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманът на Volkswagen ще излезе и като комби с 3 врати

В компанията обмислят да оборудват Arteon и с 6-цилиндрови мотори

Флагманът на Volkswagen ще излезе и като комби с 3 врати

Новият флагман на Volkswagen – луксозното купе Arteon, ще получи версия Shooting Break (комби с 3 врати). Това призна отговорникът за разработката на средните и пълноразмерни модели на компанията Елмар-Мариус Лихарц пред изданието Auto Express.

Флагманът на Volkswagen ще излезе и като комби с 3 врати

Топ-мениджърът допълни, че все още не е взето окончателно решение по въпроса, но то почти сигурно ще бъде положително. Освен това във Volkswagen обмислят и възможността да оборудват Arteon с 6-цилиндрови двигатели. Моделът е изграден на модулната платформа MQB, която е достатъчно гъвкава и позволява използването на различни агрегати.

В компанията вече са готови с прототип на Arteon с 6-цилиндров двигател, но все още няма да бързат с предлагането на тази версия. Купеобразният седан бе официално представен едва преди 2 месеца, като той заема мястото на Passat CC в моделния ред на компанията от Волфсбург.

Гамата двигатели на флагмана на Volkswagen включва бензинов мотор с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с, както и два 2,0-литрови двигатели, развиващи 190 и 280 к.с. Дизеловата гама е представена от 2,0-литрови агрегати с мощност 150, 190 и 240 к.с.

Продажбите на Arteon, който ще се произвежда в германския град Емден, вече стартираха. Цените на модела в Европа започват от 39 600 евро.

Снимка: Volkswagen

0 от 500