IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

Годишното предприятието ще произвежда не по-малко от 100 000 коли

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

Концернът Volkswagen и неговият китайски партньор JAC получиха разрешение от властите в Китай за строителството на завод, който ще произвежда 100 000 електромобила на година. Новото съвместно предприятие се оценява на 740 млн. щатски долара.

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

За Volkswagen това ще е третият съвместен проект с китайска фирма след SAIC Volkswagen и FAW-Volkswagen, които също се занимават с разработката и производството на хибриди и електромобили. Идеята на германците е Китай да стане ключов регион за Volkswagen в борбата с Tesla за надмощие на пазара на електрически автомобили.

През миналата есен Министерството на промишлеността на Китай обяви план, според който до 2030 г. поне 40% от автомобилния парк в страната да бъде от електрически автомобили. Оше през 2020 г. работещите в страната автомобилни компании са длъжни да увеличат дяла на електромобилите и зареждащите си хибриди в своята продукция до 12%.

От Volkswagen обещаха да изпълнят това условие. На автосалона в Шанхай немците показаха електрическия купеобразен кросоувър I.D.Crozz, който може да измене до 500 км с едно зареждане. Той се явява предвестник на един от многото серийно модели на ток, чието масово производство ще стартира през 2020 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen jac
0 от 500