IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа какво да очакваме от Model 3

Компанията сравни новия си хечбек с флагмана си Model S

Tesla показа какво да очакваме от Model 3

Американският производител Tesla публикува на сайта си сравнителна таблица с характеристиките и оборудването на двата свои електрически хечбека Model S и Model 3. Производството на последния трябва да стартира през юли, като от компанията разкриват какво трябва да очакват потенциалните му клиенти.

Tesla показа какво да очакваме от Model 3

Дължината на Model 3 е 4694 мм, докато на Model S е 4978. Флагманският модел на компанията обаче може да бъде поръчан с две допълнителни седалки за деца, докато новият хечбек ще се предлага единствено с 5 места. Разликата в багажниците (два на брой) също е сериозна – 400 литра при Model 3, което е с 55% по-малко от Model S (850 литра).

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Model 3 е 5,6 секунди, а Model S във версията S P100D прави същото за 2,3 секунди. С едно зареждане на батериите новият хечбек ще изминава около 346 км, докато при флагмана на марката пробегът може да достигне 540 км.

В момента Model S се предлага с 3 избора на акумулатори – с капацитет 75, 90 и 100 кВт/ч, докато за Model 3 те ще бъдат само два, като базовата версия ще разполага с по-малко от 60 кВт/ч. Освен това по-малкият хечбек няма да получи традиционния за марката приборен панел, а само 15-инчов тъч-скрийн, разположен в центъра на салона.

Tesla показа какво да очакваме от Model 3

Като цяло, Tesla Model 3 ще се предлага в по-малко от 100 възможни начина за конфигуриране, докато при Model S те са над 1500. Освен това флагманът има още две сериозни предимства пред новака – за него се чака само месец (при Model 3 срокът е повече от 1 година) и има право да използва безплатно фирмените станции за зареждане Supercharger.

Снимки: Tesla

0 от 500