IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic се взриви на диното (ВИДЕО)

Елементарна грешка на операторите на стенда или технически проблем?

Honda Civic се взриви на диното (ВИДЕО)

Всеки двигател има точка на пречупване, след която той спира да работи. За този силно тунингован Honda Civic тази точка очевидно е на края на трета предавка при налягане на турбината от 0.8 бара.

Honda Civic се взриви на диното (ВИДЕО)

Както се вижда от видеото, горкият японски хечбек просто не може да издържи повече и двигателят му буквално експлодира на дино стенда, където в този момент се опитват да измерят мощността му (според заглавието на клипа тя е 500 к.с.).

Каква е причината за експлозията? По всичко личи, че операторите на диното не са поставили вентилатор пред колата, чиято цел е да симулира въздушния поток, който обикновено обдухва радиатора в реални условия. Реално, „предателят“ под капака се оказва едно съединение в охладителната система, което не издържа на повишеното вследствие на прегряването налягане и се къса, обливайки всичко с гореща охладителна течност. Ако двигателят не е бил толкова горещ, можело ли е да оцелее? Трудно е да се каже, но е сигурно, че поне е щял да има шанс.

Въпреки че собственикът на колата едва ли мисли така, има нещо изключително интригуващо в заснетите кадри, особено тези на забавен каданс. Забелязваме как проблемът започва да се вижда няколко секунди преди „експлозията“ да се случи и охладителната течност да залее всичко, в това число и горещата изпускателна система. При досега си с нагорещените понякога до червено тръби, антифризът започва да се изпарява, на което се дължи и белият дим. Величествена катастрофа. 



Снимка: YouTube

Тагове: honda civic
0 от 500