IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo се отказва от дизеловите двигатели

След 2023 г. шведите няма да произвеждат автомобили с такова гориво

Volvo се отказва от дизеловите двигатели

Компанията Volvo се отказва от разработката нови дизелови двигатели, съобщава изданието Frankfurter Allgemaine Zeitung, като се позовава на президента на шведския производител Хакан Самуелсон. Причината е, че привеждането на такива мотори къв съвременните норми за нива на въглероден окис е прекалено скъпо.

Volvo се отказва от дизеловите двигатели

В съответствие с новите европейски нормативи за токсичност, през 2021 г. средните нива на изхвърлените СО2 в гамата на всеки един производител трябва да бъдат намалени от сегашните 130 на 95 гр на км. При Volvo около 90% от продажбите в Европа на кросоувъра XC90 са с дизелови мотори, а за останалите модели, предлагани в ЕС, процентът е около 50.

Самуелсон е категоричен, че компанията му ще продължи да модернизира дизеловите мотори от семейството Drive-E, които вече се поставят на моделите на марката, но и тяхното производство ще бъде спряно през 2023 г. След това шведите ще се съсредоточат върху разработката на електрически и хибридни агрегати.

Първият електрически автомобил на Volvo ще излезе през 2019 г. Той ще бъде изграден на нова платформа, която ще позволи поставянето на акумулатори с капацитет до 100 кВт/ч и на двигатели с мощност от 100 до 450 кВт/ч.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo co2
0 от 500
  • #28
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех!! "Допотопната" NiMH батерия на Приуса е все още недостижима технология за немските лоени мозъци. За литиевите батерии пък да не говорим. Ако не бяха японците, никеловите и литиевите батерии щяха да са още лабораторни прототипи.
  • #27
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е на сметка тук за частен потребителВ чужбина имаш сериозни дотации от държавата Да си купиш електромобил и редица преференции. в Лондон също е пълно с приуси и всякакви хибриди
  • #26
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пожелавам на всички харесващи Приус да се сдобият с такъв .... *** и да си го карат
  • #25
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако Приуса беше на сметка, щеше да е пълно с тях. Хората не са прости. Приуса струва 55-60 бона, а в класа на Голф. И при ежедневен разход 4.5-5/100 сам си сметни, ***, кога ще си върнеш 20 бона разлика, че и да си на печалба. Никога! Батерията на Приус е допотопна NiMH с 500 цикъла при идеални условия. Зашпочни да я ползваш зимата и живота е съкращава в пъти.
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    до Такааа ( преди 6 години )
    Сам ще се убедиш, че си куку, когато с Leaf в най-добрия случай стигаш от София до Пловдив, там го зареждаш за 8 часа и на другия ден си до морето, почти.... Е, драги разбирачо, да избера такава недомислица (за който нито части, нито майстори има) трябва да съм куку. Да, ти си куку. Но все пак си беден *** и караш Астра от 1993 с АГУ на баща ти. Скрий се и мълчи!
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като каза за китайски коли, замислял ли се се, че и така наречените немски са също китайски. Повечето части идват от Китай.Волво поне е оригинално китайско, а немските са китайски ментета.Бих предпочел оригинала, отколкото ментето. А ти?
  • #22
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    следващата новина ще е че волво спира да прави коли не че след като фалираха и ги купиха форд са правили автомобили то на една шведска емблема що балъци се хванаха ама с времето на хората им идва и мисленето и новите китайски премиуми нещо не се виждат по пътищата
  • #21
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хмм представям си, ако всички коли на света изведнъж сега станат електрически. Ами енергиините системи просто ще изгърмят и ще се срънат, 5 аеца няма да ни стигнат
  • #20
    10 rate up comment 6 rate down comment
    електротехника ( преди 6 години )
    Това с пущането на кабели от терасите може да го измисли само някой див селски бек, който е излязъл от село, но селото не е излязло от него. Да ме извиняват хората от село! Не всички са такива. Има много умни и точни хора, но има и такива, като форумния ВАГон, който на 2 магарета сламата не може да раздели, а всеки ден обяснява колко разбирал от коли. до всеки жилищен блок има прокаран централен захранващ кабел.Прави му се един байпас и ето ти зарядна станция за цял блок с колкото контакта искаш
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Jimo за кой електромобил говориш защото аз не се сещам за някой с 40квтч батерия че да има 200км с 1 пълно зареждане