IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разкри още от новото M5 (ВИДЕО)

Мощност от 600 к.с., задвижване на четирите колела и ускорение от 0 до 100 к/ч за 3,5 секунди

BMW разкри още от новото M5 (ВИДЕО)

Компанията BMW официално съобщи подробности за новото поколение на M5, което ще бъде представено официално до края на годината. Баварците публикуваха и видео, в което тестовият прототип е покрит с камуфлаж.

BMW разкри още от новото M5 (ВИДЕО)

Потвърждава се, че новото BMW M5 ще получи 4,4-литров бензинов двигател, който значително ще превъзхожда своя предшественик. Агрегатът ще работи в комбинация с 8-степенна скоростна кутия M Steptronic с функция Drivelogic и система за задвижване на четирите колела M xDrive.

„Основна част от системата M xDrive е централният блок за програмно обезпечение, който контролира автомобила както при движение напред, така и при плъзгане настрани. Това означава, че в новото BMW M5 ще дебютира една уникална технология, съчетащава спортните характеристики на задвижването на задните колела с ефективността на системата 4x4”, обясни шефът на BMW M GmbH - Франк Ван Мил.

При активиране на системите за динамичен контол на устойчивостта DSC, шофьорът има на разположение три режима - 4WD, 4WD Sport и 2WD. При първия системата M xDrive се настройва по такъв начин, че да осигурява оптимална управляемост. В режим 4WD Sport технологията активира спортните настройки, а при 2WD тягата е към задните колела и спортния диференциал.

Автомобилът е изграден на съкратена платформа на 7-Series, благодарение на която е значително по-лек от сегашното поколение. А публикуваното видео потвърждава повече от характеристиките на модела, за които вече се знаеше. Мощността на мотора ще нарасне от сегашните 560 к.с. на 600 к.с. и 700 Нм. Това ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Средният разход на гориво ще е 10,5 л/100 км.



Продажбите на новото BMW M5 ще стартират веднага след премиерата на модела. Основният конкурент на спортния седан ще бъде Mercedes-AMG E63.

Снимка и видео: BMW

Тагове: bmw m5 m xdrive
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "да М5 винаги е било еталон, само че последния Е63 AMG S май ще се окаже поне с 50кг по-лек, с 9 степенна трансмисия и ускорява до 100 за 3,1 сек."Да, също като американските, много мускули, на като стане въпрос да излязат на писта и да вземат завоите, и гледат стоповете на БМВ-то далеч пред себе си!
  • #10
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    цял живот се мъчат да достигнат Ауди и Мерцедес,но без никакъв резултат.Само болните им фенове от съмнителен произход не си го признават.
  • #9
    15 rate up comment 8 rate down comment
    До бенветата ( преди 6 години )
    4.4литров толуп е новия мотор на М5!на Мерцедес е 4.0 литра и позволява още по-висока мощност и въртящ момент!
  • #8
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Respect VAG ( преди 6 години )
    Ауди са номер едно
  • #7
    17 rate up comment 13 rate down comment
    А всъщност .. ( преди 6 години )
    бенве са доста недомислени коли за карачи-еднодневки!Истинската солидност и качество е при Мерцедес!
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съгласен съм с Нев
  • #5
    16 rate up comment 6 rate down comment
    off_line ( преди 6 години )
    Това е машината!
  • #4
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Малко не мога да се съглася с мнението по-долу, М серията на БМВ е била винаги еталон за баланс, прецизно управление и невероятно усещане при каране. По скоро, при германското премиум трио, те са диктували модата в този клас, а другите следват като цяло!
  • #3
    18 rate up comment 20 rate down comment
    има начин! ( преди 6 години )
    Новият Мерц Е63 AMGs e седан без аналог до момента! 4 matic sport по принципа на който се настройва и X drive на новата М5.Т.е. както винаги Мерцедес води а БМВ следва, понякога и по-добре, но само понякога.И да прав си, че БМВ свършва на практика при 3-4-та серия ...
  • #2
    20 rate up comment 17 rate down comment
    няма начин! ( преди 6 години )
    М5 никога не е имала конглокенция в лицето на Е АМГ с техният 6.3 ***.Нито М3 нито М4 имат еквиваленти равностойни от Щутгарт.