IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Технологията е напълно безопасна, уверяват създателите на продукта

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Компанията Gemalto, която е един от лидери в сферата на цифровите технологии и тяхната безопасност, предостави на концерна Daimler своя продукт Trusted Services Hub (TSH). Той е на базата на смартфон и може да бъде използван като ключ на автомобила.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Новата разработка е предвидена за семейството Mercedes-Benz E-Class. С нейна помощ собствениците на автомобилите могат напълно безопасно да използват смартфон с функция NFC за безопасното отключване и заключване на машината, както и за стартиране на нейния двигател.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Отварянето и затварянето на автомобила ще става с насочване на смартфона към вратата на превозното средство. Запалването на свой ред ще се осъществява, ако устройството е поставено в специална ниша, разположена на приборния панел. От Gemalto са категорични, че стартирането на двигателя ще се осъщесвява дори в случай, че батерията на смартфона е почти изхабена.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

„Преминаването на електронни канали за взаимодействие е бъдещето и ние сме много доволни от това, че Daimler AG напълно подкрепя реализирането на нашите идеи. Същевременно това поздволява да предлагаме на клиентите си иновационни услуги, които на всичко отгоре са напълно безопасни”, коментира вицепрезидентът на Gemalto – Кристин Кавильоли.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Аман от идиоти ( преди 6 години )
    ти не ги домисляш нещата. Ако ти падне батерията на смарт телефонът(който ти така мразиш), просто ще си я отключиш с нормалния ключ. Тази опция няма да замени изцяло ключа, а просто ще е допълнително. Както досега безключото отключване - ключа ти е в джоба, хващаш дръжката и се отключва. Но ако даде проблем винаги можеш по нормалния начин да я отключиш. То малко мисъл трябва, ама явно това не ти се отдава. Живей си в 80-те с очиларката и нокиите с фенерче и черно-бял екран. Ние сме в бъдещето.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 6 години )
    Друго си е да те набият и да ти вземат ключа, нали...
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мдааа, сега с подходящ софтуеар за телефона ще ги крадат още по-лесно :)
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    А ако използвате евтин телефон, който не е смЪрт? Или ходите с два, но на смЪрта му е паднала батерията?Не ги домислят много-много нещата. Бързат, пускат нещо, после клиентите по сервизите. И това важи за почти всички марки, които експериментират с новите технологии.Във форума на Мерцедес никой не реве от очиларките до 2002-ра година, здрави и надеждни коли. Един път се прави и после караш. И пак 20 годишна кола. А тук електроники, части, екстри... сега и смаЪтфон вместо ключ.Ееееее!