IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 автомобила, с които никой не иска да се разделя

Моделите, които се карат 10 и повече години от един собственик

10 автомобила, с които никой не иска да се разделя

Експертите от компанията за анализи iSeeCars наскоро публикуваха свое изследване за автомобилите, с които техните собственици най-бързо се разделят след закупуването им като нови. Сега те съставиха нов списък – на моделите, чиито собственици ги използват колкото се може по-дълго време.

С кои автомибили почти никой не иска да се разделя

Анализирани са общо 16 млн. сделки по продажба на автомобили, за да може да се установят тези, с които техните шофьори не искат да се разделят. На първо място по този показател се оказа всъдеходът Land Cruiser (на фото).

Средната продължителност на собственост на моделите в първата десетка варира между 8,8 и 10,6 години. Това е с между 21 и 45% повече от средния показател за пазара, който е 7,3 години. В Топ 10 влизат 4 коли на Toyota – 3 всъдехода и седаътAvalon, което е единственият модел от този клас в групата. Има още 4 спортни модела, като и 2 всъдехода на Ford.

„Toyota Land Cruiser е за клиентите, които искат не само издържлив всъдеход, но и повечко лукс. В същото време този автомобил е по-достъпен като цена от конкуренти като Range Rover и Mercedes-Benz G-Class”, обясниха авторите на класацията.

С кои автомибили почти никой не иска да се разделя

Наличието на спортни коли в Топ 10 пък се обяснява с това, че тяхната външност е неподвластна на времето. Дори Corvette от 1953 г. все още изглежда впечатляващо и собственикът му трудно се разделя с него.

Снимка: Toyota

0 от 500