IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електромобил е новият крал на „Нюрбугринг”

Nio EP9 подобри рекорда на Radical SR8LM от 2009 г.

Китайски електромобил е новият крал на „Нюрбугринг”

Китайският електромобил Nio EP9 е новият притежател на титлата „Най-бърз автомобил на Северната дъга на „Нюрбугринг”. Той подобри постижението на Radical SR8LM, като завъртя една обиколка на легендарното трасе за 6 минути и 45,90 секунди.

Китайски електромобил е новият крал на „Нюрбугринг”

Времето на Nio EP9 е с 2,1 секунди по-добро от това на Radical SR8LM, което бе постигнато през 2009 г. – 6 минути и 48 секунди. През октомври миналата година китайската хиперкола записа 7 минути и 05,12 секунди, което бе общо шести резултат в историята и най-добър за автомобил, задвижван с електричество.

Китайски електромобил е новият крал на „Нюрбугринг”

Премиерата на Nio EP9 се състоя през есента на 2016 г. Колата разполага с агрегат, развиващ 1 мегават (1360 к.с.), като тежи 1735 кг. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди, а максималната скорост достига 312 км/ч..

Китайски електромобил е новият крал на „Нюрбугринг”

Китайската хиперкола разполага с литиево-йонни батерии с водно охлаждане, които могат бързо да се заменят. Тяхното зареждане отнема 45 минути, като осигуряват пробег в рамките на 425 км.

Снимки: Nio

Тагове: nio ep9
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А, колко ще струва поддръжката на един бензинов автомобил 500+ коня за 100 хиляди километра??А за един МИЛИОН километра??ИМА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ТЕСЛА КОИТО ВЕЧЕ СА ГИ ИЗМИНАЛИ!Единственото предимство на зареждането с бензин е бързината на зареждане. Всичко останало е недостатъци. Единствения недостатък на електромобила е висока начална цена. И двете обаче са просто въпрос на време. А недостатъчното зарядни станции, те струват по-малко от един електромобил, а обслужват много. А и контакти бол.
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ivaneta ( преди 6 години )
    "сипваш 50 литра за 1-2 минути и това са 500kWh energiq - 5 пъти колкото 500 килограмовата батерия на Тесла 100D"50 литра са 100лв. Тесла зарежда за 20 лв на дн. и 14 лв нощна. Хайде сега да видим колко километра ще измине Тесла и колко един бензинов автомобил над 500 коня? При скорост около 100 км/ч Тесла ще измине около 500 км. Бензиновия автомобил при тази скорост, ако въобще може да гори само 10/100 ще измине пак 500, но се съмнявам. На градско електромобила ще ускорява по-бързо.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "природата е измислила идеалната батерия - нарича се бензин. сипваш 50 литра за 1-2 минути и това са 500kWh energiq - 5 пъти колкото 500 килограмовата батерия на Тесла 100D"А според теб кога трябва да настъпи прогреса в автомобилното задвижване по твоята логика? Или трябва още векове напред да се придвижваме с вече над 100 годишната технология с "поредица от взривове" наречена двигател с вътрешно горене!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "и как точно се сменят бързо 500кг батерии? то на дистанционното на телевизора не можеш да смениш за под минута"Ми ето как, долу-горе колкото време е необходимо да си напълниш резервоара! https://***.youtube.com/watch?v=5VH4JloWFEI
  • #7
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Вероятно жълтото копирано недоразумение е направило една обиколка и след това е отишло за скрап.:)))
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много съм се чудил, защо вместо да висиш няколко часа по зарядни станции не направят универсална технология за бърза смяна на батериите.Нека си калкулират остаряване и остатъчен заряд и да влиза в сметката.Който иска си зарежда нощем в къщи който пътува надалече сменя на определени пунктове.В древността така са процедирали с конете :)
  • #5
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    "Не знам кой слага минуси, но това е самата истина!"Ами кой, най-вероятно германски фенове, робуващи на невъзвратно остарелите клишета от рода "Мерц и останалите"," Гоуф най-добрия автомобил" , "В дизела е истината!" и.т.н. Китай е държава с над 5000 годишна история, произвеждат всичко, една от най-богатите страни в света, собствена космическа програма, световна ядрена сила, на скоро пуснаха собствено производство самолет, смолетоносач, та един електрически автомобил ли няма да направят!
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 6 години )
    Не знам кой слага минуси, но това е самата истина!През 2005-та година в университета една преподавателка каза, че през 2012-та година, най-скъпите стоки в света ще се правят в Китай и евентуално ще се купуват от китайци. Прогнозата и закъсня само с 1 година. През 2013-та година четох, че китайците вече имат най-новите технологии в цял свят.Очакваме още и още...
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересното е, че във Викито има ново разделение и тази електричка е към несерийните, като и Радикалите са там.
  • #2
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами това е!Двигателят с вътрешно горене умря!