IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тест: Toyota Corolla от 1998 срещу сегашния модел (ВИДЕО)

По-старият автомобил не получава нито точка за безопасност по днешните изисквания

Краш-тест: Toyota Corolla от 1998 срещу сегашния модел (ВИДЕО)

Австралийската организация ANCAP публикува видео, на което се вижда проведения от нея краш-теста на два автомобила Toyota Corolla. Единият е от последното поколение на модела, а другия – от 1998 г. Целта е да се покаже колко се е увеличила безопасността на пътниците при сблъсък за 19 години.

Минало срещу настояще – краш-тест на две Toyota Corolla (ВИДЕО)

Краш-тестът е проведен при скорост от 64 км/ч. От ANCAP отбелязват, че старата Corolla получава 0 от общо брой 5 звезди, които се присъждат при подобни изпитания. Колата от 1998 г. взима едва 0,4 от 16 възможни точки.
 


Датчиците на автомобила са регистриралис ериозен риск от травми по главата, гърдите и краката на водача на шофьора (в случая манекена). За сравнение – новата Toyota получава 5 звезди и 12,93 точки от общо 16 възможни.
 


От ANCAP допълват, че всяка трета катастрофа с автомобил, произведен преди 2000 г (33%), в Австралия завършва със смъртен случай. Резултатът при колите, сглобявани от 2011 до 2016 г., е едва 13%.
 


В подобни краш-тестове по-рано бяха сравнени стар Rover 100 и нова Honda Jazz, както и третото поколение на Nissan Sentra и сегашния Nissan Versa. Там резултатите бяха подобни.

Снимка и видео: YouTube
 

 

Тагове: ancap toyota corolla
0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Онзи ( преди 6 години )
    Видеото за мен не е достатъчно...ако са "отслабили" автомобила за да се деформира нарочно???Целта е да плашат рибетата със стари автомобили да си купуват нови.Щото човек и с нов автомобил 1000звезди да е пак ше си иде ако му се случи случка...
  • #7
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Тойотко ( преди 6 години )
    Това е Корола Е100 - модел от 91-ва. В Топ Гиър една такава направи Голф GTI за смях, а по здравина и надеждност направо размазва немската конглокенция. 98-*** излиза Е110, но явно за теста са взели една от последните Е100 за по-голяма драма.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    nick ( преди 6 години )
    Интересно щеше да е, сравнението да е с корола от 2003, която вече има 4-5 звезди при челен удар за времето си. Тогава обаче автоиндустрията може да започне да се забавя...
  • #5
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Статията е много хубава и показва как стоят нещата . Наистина е така. Все пак у мен остава усещането, че статията ни казва:разкарайте старата кола и си купете нова!Може и аз да греша, но точно такова усещане получавам. А вие?
  • #4
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Безспорно е така и съвременните автомобили са в пъти по-безопасни от старите.Това особено трябва да се знае от тези, които се правят на състезатели по пътищата с тунинговани стари бараки. Всеки удар с тези гр0бници може да бъде фатален дори и да е с ниска скорост. Мислете и за другите, които са също на пътя, защото не сте сами.другото лошо нещо е, че има много хора, които си карат старите коли съвсем нормално и по правилата, а някой *** ги удари и изтрепе.Мислете, когато карате!
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Thumbelina ( преди 6 години )
    Ami na patya se dvizhat avtomobili ot razlichni pokoleniya i vsichko e vazmozno .
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Как може да се сравняват кола с въздушни възглавници с кола без въздушни възглавници? Това са различни категории.
  • #1
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е, те си бяха кашони по това време.... за това и днес е трудно да се сети човек как изглеждаше королата от времето на Голф 2, ауди 80 и Кадет. :)