IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култовият Hummer H1 се връща на пазара

Джипът ще се произвежда от външна компания, но двигателите ще бъдат на GM

Култовият Hummer H1 се връща на пазара

През 2006 американският автомобилен гигант General Motors обяви плановете си да спре производството на Hummer H1 – цивилната версия на популярния военен джип, която бе на пазара цели 24 години. Заради новите стандарти за въглеродните емисии моделът бе свален от конвейера през юли 2006.

Първият Hummer все още се продава – нов

Сега обаче, компанията, която бившият шеф на GM Боб Люц създаде – VLF Automotive – връща култовия H1 на пазара. Тъй като бранда “Hummer” все още е собственост на General Motors обаче, VLF ще кръстят новата си машина Humvee C-Series.

Възродената офроуд икона е идея на Humvee Export – група от петима предприемачи и фенове на Hummer. Те се свързали с VLF и разказали за идеята си, която се оказала не чак толкова налудничава. Джиповете трябвало да се сглобяват от VLF, а двигателите и скоростните кутии щели да бъдат доставяни от General Motors.

Първият Hummer все още се продава – нов

“Има нишов пазар,“ казва президентът на Humvee Export Джон Костин. „Има много хора, които искат да се забавляват извън пътя с скорост от 10 или 15 км/ч.“

Humvee C-Series няма да се предлага на американския пазар, тъй като не отговаря на изискванията за автомобил, произвеждан в малки обеми от независима компания. Машината е на повече от 25 години, но технически продължава да е в производство. Вместо в Щатите, тя ще бъде предлагана в Африка, Европа и Близкия Изток, а от януари следващата година и в Китай.

Първият Hummer все още се продава – нов

„Ако те имат всичко останало, защо да нямат и един такъв джип?“, добавя Костин, имайки предвид евентуалните клиенти.
Според Humvee Export, новият C-Series е „джипът, който светът е очаквал дълго, и който комбинира невероятно майсторство на изработката с висока функционалност и върхови технологии.“

Възроденият Hummer H1 ще се предлага в три нива на оборудване – Bravo, Charlie и Delta. Общо четири двигателя на GM ще се монтират под капака, сред които 6.5-литров дизелов V8 със 190 к.с., по-мощни версии на същия двигател с 205 и 250 к.с., както и 6.2-литров бензинов V8 с 430 к.с.

Снимки: Humvee Export

 

0 от 500