IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа новия си кросоувър T-Roc

Продажбите на автомобила ще стартират в началото на 2018

Volkswagen показа новия си кросоувър T-Roc

Германският производител Volkswagen публикува първо официално видео с новия кросоувър на марката – T-Roc. Автомобилът все още е покрит с камуфлаж, като официалната му премиера ще се състои през лятото, а стартът на продажбите е планиран за началото на 2018 г.

Volkswagen показа новия си кросоувър T-Roc на видео

Новият компактен кросоувър е построен на платформта MQB-A0, който ще стане базова за цяла група бъдещи модели на концерна. Дължината на тежащия 1,5 тона автомобил е 4179 мм, широчината – 1831 мм, а височината – 1501 мм.

В гамата двигатели на Volkswagen T-Roc ще влязат бензинови турбомотори с обем 1,0 и 1,5 литра, както и 1,6-и и 2,0-литрови дизели. Ще има и спортна модификация T-Roc GTI, която ще получи 2,0-литров агрегат с мощност 240 к.с.

Volkswagen показа новия си кросоувър T-Roc на видео

„Първата ни задача е да пуснем серийния автомобил и да видим каква ще бъде реакцията на хората. След това вече ще решаваме какви модификации ще предложим. Готови сме да удовлетворим всяко желание на клиентите ни”, обясни пред Autocar директорът на Volkswagen по развитието на моделната гама Франк Уелш.

В гамата на германският производител новият модел ще се настани под Tiguan. Основни конкуренти на модела ще бъдат Nissan Juke, Renault Captur и Jeep Renegade.



Снимка и видео: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen t-roc
0 от 500