IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път от 7 години VW Golf не е лидер в Европа

Ford Fiesta задмина германския модел по продажби през март

За пръв път от 7 години VW Golf не е лидер в Европа

За първи път от 2010 г. насам Volkswagen Golf не е най-продаваният автомобил на европейския пазар. Според отчета на компанията JATO Dynamics, през март Ford Fiesta е задминал германския модел, като е реализирал 47 263 продажби. Резултатът на семейството Golf е 46 795 бройки.

VW Golf за първи път от 7 години не е лидер в Европа

За третия месец от годината в Европа са регистрирани 1.93 млн. нови автомобила, което е с цели 10,8% повече от същия период на 2016 г. Увеличението е рекордно в цялата история на изследванията на JATO Dynamics. Това позволи на Стария континент да задмине по продажби САЩ, където резултатът за март е 1,5 млн. Лидер си остава Китай с 2,13 млн.

Като цяло в Европа Volkswagen запазва лидерската си позиция с общо 188 000 продажби през март, но ръстът на марката е 4,4%. По-малък е той само при Opel (+3,2%) и Audi (+3,8%), докато при Ford, Renault, Mercedes, Fiat и Nissan увеличението е с над 15%.

Резултатите на Стария континент явно оказват и влияние върху тези в цял свят. През 2016 г. концернът Volkswagen бе най-големият производител, но след първото тримесечие на тази година се смъкна на трето място по брой продажби. Лидер отноно е Toyota, която за януари, февруари и март е продала 2 707 251 нови коли, което е увеличение със 7,5%.

На втора позиция излиза групата Renault-Nissan, чийто резултат е  2 658 019 продажби. Това е с 13,1% повече от същия период на миналата година. На свой ред Volkswagen записва 2 495 100 реализирани нови автомобила в цял свят - спад от 0,5%.

Снимки: Volkswagen

Тагове: jato dynamics
0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами нормално да изостанат. Тойота имат хибриди, Рвно-Нисан хванаха модата на кросоувърите и си направиха по един във всеки клас, Форд продават най-изгодните в отношение цена/качество коли. А ВАГ разчитат на зомбясали фенове и баба Меркел.
  • #15
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    става дума за най-продаван автомобил в Европа бе сл***б0умнико. схващаш ли или пак за хапчета ще пишеш. те не са за писане а за пиене. пии си ги и може да има подобрение но невярвам. явно са ти вече слаби и не можеш да различиш елементарни неща както в случая. а гоуфа е истривалка на Фиестата защото някаква малка табуретка го прави смешен на територия на която би трябвало да властва поради това че и толериран отвсякъде в германия почти всички фирми го имат като служебна кола и т.н.
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    :) Кво викаш ,ако Голф-а е изтривалката на Фиеста,си по *** от колкото може да си представим.Двете са различен клас,в различен сегмент и прочее.Ако Голфа е изтривалка ,лщбимия ти Сивик какво е ?Кенефска хартия позлвана хахха..ей лекувайте се бе.Ама требе операция май,сам ос хапчета няма минем.
  • #13
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,сменяй плочата, че тази се изтърка!Вече не Гоуф е император, а Фиеста. Свиквай с новият император, както го наричаш. Гоуфа е изтривалката на императорът Фиеста. Факт!И да те светна, че Фиестите се правят във Валенсия Испания, а не в любимата ти Германия.Ферщеен!
  • #12
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Свършиха баламите! :))
  • #11
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Има нещо съществено, благодарение на което фиеста и фокус имат такава реализация ! Те се правят в.... Кьолн Германия !
  • #10
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Истинския голф е шкода фабия,
  • #9
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Споко бе!Сега ще почнат да препродават автомобилите си между представителствата на марката и ще надуят пак балона с рекордните продажби. Те това го могат и са го правили много пъти.За миналата година ВАГ имат спад на продажбите в световен мащаб с 1,5%. Тойота има увеличение на продажбите с 1,2% и в един момент се оказва, че ВАГ са продали повече коли при условие, че 2015 г. японците бяха продали най-много. Как става този номер, ако може някой да го обясни.Ясно е, че ВАГ са измамници големи.
  • #8
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Става въпрос само за месец март и то според отчет на някакви си JATO. Годината има 12 месеца, не бързайте да се пените тука,кой кого бил детронирал.
  • #7
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Голф и Фиеста са коренно различен ценови клас.------------------Е, и? Или нещо не ти е удобно май, че детронираха краля. Става въпрос за продадени автомобили. Явно обаче, когато таратайката Гоуф не е първа по продажби не ти изнася и вадиш от 10 кладенеца вода. Свиквайте фенчета! Свиквайте ВАГените да продават все по-малко и малко. Даже и това им е много предвид надутите цени и китайското качество.